Officiële horloges van de 35ste America’s Cup

Officine Panerai is officiële partner van de 35ste America’s Cup, de meest prestigieuze zeilrace ter wereld die voor het eerst werd georganiseerd in 1854 en die volgend weekend  in Bermuda misschien wel zijn ontknoping vindt.

pan1Winnaar van de beker wordt het team dat het eerst zeven overwinningen laat noteren. Emeriates Team New Zealand scoorde vier overwinningen op rij tijdens het eerste wedstrijdweekend. Maar het laat zich aanzien dat de verdediger, Oracle Team USA, de zaken niet op hun beloop zal laten. Mocht Peter Burling van Team News Zealand weer vier overwinningen scoren zoals het eerste weekend, dan is de beker binnen. Maar zover zijn we lang nog niet. Maar nu terig naar de horloges.

Ter gelegenheid van deze 35ste America’s Cup ontwierp Panerai maar liefst vijf speciale horloges: een horloge dat eerbetoon brengt aan de America’s  Cup legende; drie modellen als eerbetoon aan het Oracle Team USA (laureaat van de vorige editie en meteen geplaatst voor de finale als Defender); en tenslotte een horloge voor Softbank Team Japan (recordhouder in snelheid per catamaran).

Deze speciale edities zijn  verkrijgbaar in beperkte oplage, en zij werden verrijkt met details die verwijzen naar de legendarische America’s Cup, zoals het logo van de wedstrijd afgedrukt op elke zijde via de thermoreliëf methode.