Vlaamse Pleziervaart Federatie in rouw om overlijden voorzitter Jo Labens

De Vlaamse Pleziervaart Federatie is in rouw om het overlijden van haar voorzitter Jo Labens. Na een korte ziekte is hij op 25 januari 2018 overleden.

,,Afscheid nemen is met zachte handen dichtdoen wat voorbij is en verpakken in goede gedachten ter herinnering.” Dit ontroerend tekstje staat te lezen op het afscheidskaartje van de vereniging voor haar voorzitter.

joJo was een bezielend en inspirerend  voorzitter die de principes van de vereniging steeds hoog in het vaandel droeg. In zijn laatste voorwoordje in het ledenblad Kanaal 77 zette hij deze principes nog even op een rijtje. Onafhankelijkheid, vrijwillige en belangloze inzet van vrijwilligers, democratische inspraak voor alle leden en een open informatiebeleid… Ze waren hem allemaal zeer dierbaar en zelf heeft hij steeds in die geest gehandeld.  De Vlaamse Pleziervaart Vereniging verliest  een groot voorzitter en een warme vriend voor velen.

Alle medewerkers van Bootmagazine delen in het leed dat familie en vrienden treft bij dit afscheid. Wij mochten Jo ervaren als een man met een  groot hart, niet alleen voor boten, maar vooral voor de mensen om hem heen. De herinnering aan Jo leeft verder  in de harten van vele leden en zijn geest blijft een ankerpunt voor de vereniging.

Uitvaart op donderdag 1 februari 2018 om 12u in de Aula Chrysant van het crematorium van Antwerpen – Jules Moretuslei te Wilrijk.

De boot van Jo is te koop, meer details leest u op de Faceboekpagina van de Vlaamse Pleziervaart Federatie.