Team Brunel onderweg met ‘Mondriaan’-zeil

Het Nederlandse team Brunel onthulde in Cape Town, tijdens de in-port races het nieuwe design van de master code zero, één van de voorzeilen. Op weg naar Den Haag vaart Team Brunel met het zeil geïnspireerd op de iconische werken van Piet Mondriaan*. Bekking: “Mondriaan was zijn tijd ver vooruit. Prachtig in zijn eenvoud en toch was zijn werk echt avontuurlijk. Hij durfde te vernieuwen, uit te dagen en anders te denken. Dat zijn eigenschappen die iedere zeezeiler echt aanspreken. Dat we op weg naar de ultieme bestemming met dit zeil varen en Den Haag op deze manier kunnen uitdragen is mooi.”

*Pieter Mondriaan (Amersfoort, 7 maart 1872 – New York, 1 februari 1944) was een Nederlandse kunstschilder en -theoreticus,  een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd. Het vormt een inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst. Hij was een van de belangrijkste medewerkers van het tijdschrift De Stijl en ontwikkelde een eigen kunsttheorie, die hij Nieuwe Beelding of neoplasticisme noemde.