Waterski Vlaanderen scoort internationaal

Antwerpen – 20 augustus 2018. Het 33e weekend van 2018, daar werd het bilan opgemaakt van zowel het WK blootvoet waterski, als het EK wakeboard kabel. In respectievelijk Napanee (CAN) en Milaan (ITA) liet Team Belgium een uitstekende indruk na.
In het Canadese Napanee had Céline Vrancx (15) – 2050 Antwerpen, iets met het getal 7.
De 4 zeven’s staan voor 2 finales (slalom en figuren) met een nieuw nationaal record, 7e in de qualifier voor het springen en een 7e plaats overall.
Wat een resultaat op dit wereldtoneel voor onze beloftevolle juniore.

In Milaan gaven de riders van Lakeside Paradise, Goodlife Cablepark & FFSNW het beste van zichzelf.
Initieel was het team er om te “stelen” met de ogen en ervaring op te doen. Toch konden we enkele puike resultaten noteren van het jongste team ter plekke.

Louis Eggerickx (13) – Knokke-Heist, van Lakeside Paradise, zette het beste resultaat neer.
In zijn voorronde scoorde hij de 2e plaats, en in de kwartfinale kwam hij net 3 ptn. tekort (wat een miniem verschil) om door te gaan naar de halve finale.

Ook Nathan Heymans (13), FFSNW, mocht door na een succesvolle qualifier naar de kwartfinale. Hij werd er laatste.

Pauline Appelmans (14) – Knokke-Heist & Casper Van Hemelryck-Bray (12) – Brugge, beide Lakeside Paradise, en Mathys Debontridder (12) wisten enkel te scoren in de voorrondes.

Kitty Francx (28) – 2970 Schilde, van Goodlife Cablepark , maakte haar groot debuut op een internationaal kampioenschap.
En wat voor een debuut. Met een 2e plaats in de qualifiers, lag de weg open naar de halve finale. Daar was de concurrentie immers te duchten, Kitty werd laatste. Maar dit kampioenschap zal uiteraard een invloed hebben op hun rankings.

Verdere verslagen, en uitslagen zijn de website van Waterski Vlaanderen beschikbaar.