Twee Belgische top-5 plaatsen en winst voor Evi Van Acker in haar medal race!

Onder zeer zware omstandigheden heeft Evi Van Acker deze zaterdagmiddag 1 april haar medalrace gewonnen op de Trofeo S.A.R. Princesa Sofia, te Palma de Mallorca. Gisteren werd Evi in haar eerste race van de dag gediskwalificeerd, waardoor ze naar de negende plaats zakte en geen kans meer maakte op een medaille. Ondanks deze diskwalificatie kan Evi haar week toch met een goed gevoel afsluiten door winst in de medalrace.

Maité Carlier, die net als Evi in de Laser Radial zeilt, kwam als zesde over de finish. Met haar vijfde plaats in het eindklassement heeft ze een topprestatie geleverd. Maité maakte een grote progressie ten opzicht haar 26ste plaats van vorig jaar.

49er-Team Yannick Lefèbvre en Tom Pelmaekers zeilden deze week naar de vijfde plaats. Zij wonnen twee van hun 15 races. Jammer genoeg kregen ze zaterdag niet de kans om nog een keer te schitteren. Door de te sterke wind is de 49er klasse vandaag niet aan hun medalrace gestart. Hierdoor behouden Yannick en Tom hun vijfde plaats. Vorig jaar eindigden ze als 20ste.

Overzicht van de Belgische Resultaten:

Laser Radial:
•Maité Carlier: 5de
•Evi Van Acker: 8ste
•Emma Plasschaert: 20ste

49er:
•Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 5de
•Levi Slap en Joachim D’hondt: 36ste

Laser Standard:
•Wannes Van Laer: 16de
•Sam Vandormael: 29ste
•William De Smet: 41ste

Nacra 17:
•Henri Demesmaeker en Anouk Geurts: 15de
•Kevin Bonnevie en Isaura Maenhaut: 19de

Klik hier om alle resultaten te bekijken