Wereldzeilster Eugénie Nottebohm

Het begon in 2015, er werd borstkanker vastgesteld bij Eugénie. Dit werd een ommekeer in haar leven en ze schreef hierover een boek OSEZ! (geschreven in het Frans ISBN 9782383263449).

Ze beseft dat ze haar leven een andere wending moest geven en in 2017 koopt ze een zeilboot in Kortgene (NL): een Contessa 32 die de naam kreeg van GIULIA. Op wat kleinzeilerij na was het zeezeilen een grote onbekende voor haar. Ze had het idee opgevat om als solozeilster de zee op te gaan.

Onervaren als ze was kreeg ze van de verkoper in Kortgene enkele zeillessen op de Oosterschelde. In de zomer van van 2018 vertrok ze aan boord van haar Giulia naar het zuiden van Engeland. Van daaruit trok ze naar de Azoren.

Impressies op postkaart formaat

KUNSTENARES

Schetsen maken en schilderen zit Eugénie in de genen. Al haar belevenissen legt ze vast op papier of doek. En deze passie zal ze gebruiken om o.a. haar passies en belevenissen met anderen te delen.

Vanuit de Azoren gaat ze naar Portugal en komt ze snel even terug naar België en houdt een tentoonstelling van haar werken in Brussel.

Ondertussen heeft ze zowat de ganse Atlantische Oceaan rondegezworven. Ze beleefde mooie dagen en hartelijke ontvangsten in verre havens, maar ook soms minder goede toestanden waardoor ze moest optornen tegen depressieve toestanden. Volg hiervoor haar belevenissen op Facebook en haar website https://www.l-art-itinerant-d-eugenie.com.

Een drukbezochte galerij…

GALERIJ CONSCIENCE 20

Nog tot donderdag 8 september 2022 kan men de tentoonstelling bezoeken in Antwerpen: aquarellen en grafiekwerk geven zijn gekoppeld aan de soloreis van Eugénie Nottebohm aan boord van haar zeilboot Giulia. Alle informatie op de affiche hierboven.

Op deze kaart de route die de Giulia volgde tot momenteel in Argentinië.

Plannen

Binnen enkele dagen vertrekt Eugénie Nottebohm terug naar haar Giulia in Argentinië. De nieuwe horizonten worden zuidwaarts. Langs Patagonië naar Ushuaia waar ze zal ‘overwinteren’ (het is daar dan zomer) om het goede moment te kiezen om de Zuid-Amerika te ronden richting Chili en verder. Wat het zal worden moeten we afwachten.

Met veel respect voor deze dame die haar kanker wist te overwinnen en kunst en zeilen weet te combineren.

foto’s © Georges Janssens

© Eugénie Nottebohm