Volvo Ocean Race benoemt nieuw leidersduo

De Volvo Ocean Race benoemt Richard Brisius en Johan Salén tot respectievelijk President en co-President. Dit Zweedse duo neemt daarmee de taken over van de vertrekkende CEO Mark Turner.

Foto: Richard Brisius en Johan Salén benoemd als President en co-President van de Volvo Ocean Race. 14 November, 2017.  Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Brisius en Salén zetten samen Atlant Ocean Racing op en waren de afgelopen 28 jaar bij zeven Volvo Ocean Race-campagnes betrokken. Ze begonnen als zeilers in de 1989-90 race en zetten hun carrière succesvol voort in teammanagement. Tot hun palmares behoren de winnende campagnes van EF Language (1997-98) en Ericsson 4 (2008-09). Met Assa Abloy (2001-02) en Intrum Justitia (1993-94) sleepten ze de tweede plek binnen. In de laatste editie managede het duo Team SCA, dat geheel uit vrouwen bestond.

 

Op dit moment is Brisius de Chief Executive Operations (CEO) van het bedrijf dat eigendom is van het Nationale Olympische Comité en het Zweedse bid voor de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2026 uitbrengt. Hij behoudt die rol.

Johan Salén werkte samen met Brisius aan al hun voorgaande Volvo Ocean Race-projecten. Hij neemt nu de leidende rol op zich in zowel operationele zaken als in het uitdenken van de strategie voor de toekomst van het evenement. Dat zal hij samen met het huidige leiderschapsteam doen.

 

Het huidige leiderschapsteam van de Volvo Ocean Race zal in zijn rol blijven en nauw samenwerken met Richard Brisius en Johan Salén. Om zo de fans een spannende race te bieden en de stakeholders uitstekende waarde voor hun investering.