Boat Builder Awards, gedeelde eerste prijzen en andere bekroningen

Acht winnaars en twee eervolle vermeldingen leverden de Boat Builder Awards for Business Achievement, editie 2017 op,  georganiseerd door METSTRADE en IBI, in samenwerking met Raymarine.

Deze derde editie van de Boat Builder Awards trok het grootste aantal inzendingen van over de hele wereld tot nu toe en was in een aantal categorieën een nek-aan-nekrace. Er was duidelijk bewijs dat veel bedrijven zich richtten op de uiteenlopende wensen van toekomstige klanten, hetgeen perfect werd weerspiegeld door de eerste winnaar van de avond in de categorie Retail Marketing Initiative, gesponsord door RAI Amsterdam. Brunswick Boat Group en Mercury Marine’s Go Boldly video is volledig gericht op de ervaring van pleziervaart en watersport en maakte indruk op de jury vanwege de uiterst moderne marketingbenadering.

In de volgende categorie, International Dealer or Distributor Development, gesponsord door Lumishore, lagen de beoordelingen zo dicht bij elkaar dat de jury besloot tot een gedeelde eerste plaats voor Correct Craft en Fairline Yachts. Beide bedrijven werden geprezen vanwege hun twee zeer uiteenlopende, maar even succesvolle manieren om hun verkoopnetwerk te verbeteren.

De categorie Boat Builder & Equipment Manufacturer Collaborative Solution, gesponsord door Ultraflex, trok een indrukwekkend aantal inzendingen, waarvan de jury de Zodiac Nautic Group en Torqeedo een eervolle vermelding gaf voor het concept Avon eJET tender. De winnaar was een soortgelijk technologisch project: Groupe Bénéteau en Multiplast werden door de jury geprezen voor het aanzienlijk terugdringen van de tijd en kosten voor folieproductie op het Figaro 3 Yacht van de scheepsbouwers – met aanzienlijk potentieel voor een meer wijdverbreid gebruik van folies op productieschepen.

De categorie Innovative Onboard Design Solution, gesponsord door Fusion, viel ook op door het grote aantal inzendingen, uiteenlopend van alles op het gebied van geïntegreerde elektronica tot innovatieve dek- en rompfuncties. Uiteindelijk werd het Manhattan 52 Beach Club concept van Sunseeker International door de jury gekozen als winnaar, vanwege de gezinsgerichte functies. Het intrekbare roer en de achterstevenaandrijving van KM Yachtbuilders, ontworpen voor het bijna 24 meter lange Polar Explorer Yacht, kreeg een eervolle vermelding.

De speciale aandacht voor vitale aspecten van toekomstige scheepsbouw leverde Bavaria Yachts de Innovation in Production Process Award op, gesponsord door Dometic, voor de MODUTEC modulaire bouwtechnieken. De jury prees het wijdverbreide gebruik van de productietechnieken van het bedrijf, die buiten de romp worden uitgevoerd. Campion Marine werd benoemd tot winnaar van het Environmental Initiative, gesponsord door UCINA, voor het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen voor de romp. Vervolgens werd Sunseeker International teruggeroepen naar het podium om de tweede award van die avond in ontvangst te nemen in de categorie Best Apprenticeship and Training Scheme, gesponsord door Marine Resources.

De erkenning van zo’n sterke mix van innovatieve initiatieven bood het perfecte platform voor de The Boat Builder Awards om een van de pioniers onder de scheepsbouwers, David King, medeoprichter van Princess Yachts, te eren met een Lifetime Achievement Award, gesponsord door Side Power. In zijn toespraak zei Nick Hopkinson, IBI Publishing Director: “Ik weet zeker dat we het er allemaal over eens zijn dat David één van de grote visionairs is binnen de industrie, die een wereldwijd erkend merk heeft opgebouwd door enorme persoonlijke inzet gedurende meer dan vijftig jaar van betrokkenheid bij alle aspecten van de industrie. Hij is een ware scheepsbouwer en productontwikkelaar, met een kennis die absoluut uniek is onder zijn vakgenoten.”

 

De uiteindelijke lijst van winnaars, eervolle vermeldingen en inzendingen die de voorselectie hebben gehaald, is als volgt:

Retail Marketing Initiative
Gesponsord door RAI Amsterdam
WINNAAR: Brunswick Boat Group
VOORSELECTIE: Azimut Yachts
VOORSELECTIE: Dominator Yachts

Boat Builder International Distributor/Dealer Development
Gesponsord door Lumishore
GEDEELDE EERSTE PLAATS: Correct Craft
GEDEELDE EERSTE PLAATS: Fairline Yachts

Boat Builder & Equipment Manufacturer Collaborative Solution
Gesponsord door Ultraflex
WINNAAR: Multiplast en Bénéteau
EERVOLLE VERMELDING: Torqeedo en Zodiac
VOORSELECTIE: Naviop en Ferretti
VOORSELECTIE: Next Four Solutions en Inha Works

Innovative Onboard Design Solution
Gesponsord door Fusion
WINNAAR: Sunseeker International
EERVOLLE VERMELDING: KM Yachtbuilders
VOORSELECTIE: Inha Works
VOORSELECTIE: Ferretti Group

Innovation in a Production Process
Gesponsord door Dometic
WINNAAR: Bavaria Yachts
VOORSELECTIE: Azimut Yachts

Environmental Initiative Award
Gesponsord door UCINA
WINNAAR: Campion Marine
VOORSELECTIE: Eco Sail The World
VOORSELECTIE: The Hinkley Company

Best Apprenticeship Scheme
Gesponsord door Marine Resources
WINNAAR: Sunseeker International
VOORSELECTIE: Nobiskrug
VOORSELECTIE: Ta Shing Yachts

Lifetime Achievement Award
Gesponsord door Side Power
Dhr. David King, Princess Yachts

Kijk voor meer informatie op www.metstrade.com