Prijs voor de flauwste april-grap

In tijden waarin fake news moeilijk te mijden is, mag de traditie van de 1-april grap best op de schop. Het geeft blijkt van weinig maatschappelijke betrokkenheid wanneer organisaties nog denken te scoren met dit soort achterhaalde geintjes. De Nederlandse HISWA Vereniging kon het zich niet laten. Zij brachten een persbericht onder de titel:  ,,Onderwaterschip van boot voortaan geel.”

,,HISWA hekelt plan verplichte kleur antifouling”, zo vervolgt de mededeling. ,,Alle bootbezitters mogen vanaf volgend jaar nog maar één kleur antifouling (anti-aangroeiverf) op hun boot smeren. Tenminste als het aan de handhavende instanties ligt. HISWA Vereniging – ondernemersorganisatie van de jachtbouw en watersport – is fel tegen dit plan. Watersportleveranciers en watersporters worden zo aan nog meer regels gebonden.”

Zo voorspelbaar en dus super flauw. Ook al deed de vereniging er alles aan om zijn fake bericht te staven en daarbij nog even te fulmineren tegen een de over-reglementering van de watersport.

 Je mag de HISWA gerust de zwarte piet toeschuiven, maar ja, ook dat ligt gevoelig bij onze Noorderburen.