Team Brunel wint InPort race Lissabon

Team Brunel heeft vrijdagmiddag in Lissabon de tweede In-Port race in de Volvo Ocean Race gewonnen. Het onder Nederlandse vlag varende Team Brunel voer de gehele wedstrijd vooraan mee en pakte de overwinning na een duel in het laatste rak met het Spaanse Mapfre.

Team Brunel pakt de overwinning – Foto: Jarno Schurgers

Bekking blij met start
Schipper Bouwe Bekking was na afloop tevreden. Bekking: “We hadden een hele goede dag vandaag. Net als gister in de Pro Am en woensdag tijdens de practice race waren we blij met onze start. Het was een zeer hectische race met winddraaiing en de baan die werd verlegd. We zijn super blij met het resultaat. Als team hebben we het een stuk beter gedaan dan in Alicante.”

“Zoals ik vooraf al zei, als je de minste fouten maakt heb je een goede kans op de overwinning. Dat hebben we vandaag laten zien. Het was tactisch agressief varen en conservatief zijn bij de boeirondingen. Het is goed dat we nu deze eerste plaats hebben behaald. We hebben als crew vandaag hard gewerkt, sinds de vorige In-Port race in Alicante hebben we grote stappen gezet.”

Huisman nu voorbereiden op Leg 2
Carlo Huisman, de andere Nederlander aan boord bij Team Brunel was na afloop opgetogen. De Rotterdammer die een geweldige job deed op het voordek gaf direct bij terugkomst de volgende reactie.

Huisman: “Ik ben hartstikke blij natuurlijk. Het is een supermooi resultaat. Hier gingen we voor als team. In Lissabon is het altijd mooi racen op de rivier. Het was nog een hele mooie strijd met Mapfre op het laatste stuk. Het was denk ik een spannende wedstrijd voor het publiek om naar te kijken maar ook zeker voor ons aan boord.”

Nu gaan we ons gelijk voorbereiden op de start van Leg 2. Het was heel hard werken op het voordek. Maar niet alleen daar, iedereen heeft heel hard gewerkt. We wilden zo min mogelijk fouten maken en dat is gelukt.”

Leg 2 zondag van start
Zondag 5 november aanstaande gaat de Volvo Ocean Race verder met Leg 2. De boten racen dan van Lissabon richting Kaapstad. De start is zondag live te volgen vanaf 15.00 uur Nederlandse tijd op de website van de Volvo Ocean Race.