Record aantal producten bekroond met Metstrade Dame Awards 2016

Het Cruise FP gamma elektrische saildrives van Torqeedo  kreeg de DAME Award op Metstrade, de beurs voor nieuwe scheepsuitrusting en –accessoires die in RAI-Amsterdam gehouden werd van 15 tot 17 november 2016. Verder werden 28 producten van bedrijven over de hele wereld genoemd als Categorie Winnaars en geprezen met speciale vermeldingen.
De Cruise FP van Torqeedo, een pionier van elektrische voortstuwing, biedt prestaties en prijzen die de vergelijking met de door conventionele verbrandingsmotor aangedreven saildrives, kunnen doorstaan. Daardoor behoort het gebruik van een ecologisch oplossing voor de aandrijving van zeilboten en motorjachten voor de binnenwateren tot de mogelijkheden.

De DAME Awards Jury van acht experts uit de industrie prees de Cruise FP om zijn prachtige techniek en aandacht voor detail, de geïntegreerde benadering, de compacte afmetingen en de markt realistische prijs. Zij ziet dit product als een ontwikkeling die het groene varen zal bevorderen en nieuwe mogelijkheden zal creëren voor de inrichting van zeiljachten doordat de traditionele motor ruimte achter het trapje verdwijnt.

De 26e Dame Design Award wedstrijd trok 117 producten uit 26 landen. Een totaal van 67 producten werd genomineerd Het feit dat dit jaar zoveel producten een speciale vermelding kregen, illustreert de  hoge kwaliteit en de brede verscheidenheid van de inzendingen uit de hele wereld, aldus de jury.

Winnaars in de verschillende categoriën:

Airmar Technology DX900+ MultiLog: Elektronica en software

B.C.M Illuminazione srl JOLLY ROGER: interieuruitrusting en speciale kajuitverlichting

TruDesign Skin Fitting Installation Tools: uitrusting, werfinrichting en constructiemateriaal en toestellen (foto)

Harken Inc. Air winch: dekuitrusting en zeilbeslag (foto)

Zhik Pty Ltd. AVLARE: kleding en accessoires voor bemanning

Securitag SAS Sea-Tags: Lifesaving en veiligheidsuitrusting (foto)

Torqeedo Cruise FP models: elektrische voortstuwing