Team Brunel maakt ploeg voor proloog Volvo Ocean Race naar Alicante bekend

Schipper Bouwe Bekking heeft zaterdagochtend 7 oktober zijn team voor de proloog van Lissabon naar Alicante bekendgemaakt. Team Brunel zal voor de proloog bestaan uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cichetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler.
Foto: Team Brunel voor de kust van Portugal – Rich Edwards / Volvo Ocean Race

Bekking: Team Brunel is er klaar voor
Bekking: “Team Brunel is er klaar voor, we hebben een goede aanloop gehad deze week. Zowel de shore crew als de zeilers hebben veel werk verricht om de boot klaar te hebben voor vertrek naar Alicante. We gebruiken deze proloog om nog wat kleine dingen uit te testen. Je moet dan met name denken aan de plaats van alle reserve-onderdelen en de verschillende zeiltrim mogelijkheden. Geen grote veranderingen meer, dat werk is allemaal al gedaan.”

Huisman: we liggen op schema
Huisman: “We zijn goed voorbereid. Iedereen heeft er zin in volgens mij. Er is alleen niet zoveel wind voorspelt, dat is wel een beetje jammer. Maar daar hebben we allemaal last van. Afgelopen week hebben we voor het eerst met het gehele team samen gevaren, dat was goed. We liggen op schema.”

Debuut Marcos uitgesteld
De samenstelling van het team betekent dat Argentijn Juanpa Marcos zijn debuut in de Volvo Ocean Race nog even moet uitstellen. Marcos: “Voor mij is het geen verrassing dit is vanaf het begin onderdeel geweest van het plan. Ik heb andere verplichtingen en meld me zondag in Palma voor de Nations Trophy. Normaal gesproken als iedereen fit blijft zie je mij in ieder geval in Alicante of Lissabon nog niet terug.”

Video: Een week voor het vertrek naar de start in Alicante