Nieuwe editie Bootmagazine nr. 50, dit weekend in de krantenwinkel

In  Bootmagazine nr. 50 van augustus – September – oktober 2017 leest u onder meer:

boot-50_cover_270pTeam New Zealand wint 35ste America’s Cup
Peter Burling, schipper van Emirates Team New Zealand, maakte  korte metten met de verdediger van de America’s Cup,  Oracle Team USA met Jimmy Spithill aan het roer.
De Amerikanen wisten maar één race te winnen, alvorens de Kiwi’s  zeven punten scoorden en zo de wisselbeker,  de ‘Auld Mug’ veroverden.

Column: Exclusieve mediadeal  komt populariteit America’s Cup niet ten goede

 

Motorboot offensief Jeanneau
De  Franse werf Jeanneau pakt uit met vijf nieuwe modellen. Alhoewel het om de modellen 2018 gaat, zijn deze reeds beschikbaar op de watersportbeurzen in het najaar. Zowel het binnen-  als buitenboord gamma onderging een vernieuwing en verjonging die gerealiseerd werd in samenwerking met de ontwerpbureaus van Garroni Design, Sarrazin Design en Mickaël Peters Yacht Design.

boot50_zadar_kro-bm-kornat-6Ongerept zeilen in Zadar, Kroatië
Echte zeilers halen vaak hun neus op voor Kroatië, wegens te weinig wind. Maar het ongerepte landschap, vol onbewoonde eilanden en schilderachtige baaitjes, maakt dat meer dan goed.

 

 

 

Bermuda, by the way…

boot50_bermudadsc_0279Het eiland Bermuda gaf zijn naam aan de Bermudashorts,  kortweg ‘bermuda’ genoemd. En ja hoor, de lokale bevolking draagt ze, met deze eigenaardigheid dat de bermuda gecombineerd wordt met kousen tot onder de knie. Dat  is even wennen.
Maaar wat heb je op Bermuda te zoeken? Misschien wat kwijtgespeeld in de beruchte Bermuda driehoek?

Maak kennis met de X4⁹ van X-Yachts, het beste van de cruising en performance range

Grand Soleil 34, de terugkeer van een “legende”
De mythische Grand Soleil 34 werd ontworpen door Finot in de jaren 70 en bleef in productie tot de jaren 80 met ongeveer 300 geproduceerde rompen. Vandaag ontmoeten verleden en toekomst mekaar opnieuw  in de Italiaans scheepswerf Cantiere del Pardo, waar een nieuw GS 34-model in aanbouw is. Hetzelfde concept in een nieuwe vorm, maar dan wel sneller, met meer ruimte en comfort.

 

Zeilvliegen, het andere zeilen...

Hoe kom je er bij om anders te gaan zeilen? Een droge knak bij een stevige roll-tack in een wedstrijd gaf me de vingerwijzing. Mijn te oude mast brak en mijn zeil scheurde, een signaal om iets anders te beginnen.

boot50_delta_pagina1deltakl_1Zeilvliegen dus… in het Engels ‘hanggliding’ klinkt mooi en refereert aan het hangen en glijden tijdens de vlucht.

En nog veel meer nautische berichten…

Nu te koop in de krantenwinkel (slechts € 2,- per exemplaar) en vanaf volgende maand beschikbaar in de jachthaven, watersportwinkel of club bij u in de buurt.