Eerste dagen strijd America’s Cup, een secondenspel

Vijf dagen pauze in de strijd om de 35ste America’s Cup.  De resultaten van de eerste wedstrijddagen (zaterdag 17 en zondag 18 juni 23017) tonen een Emirates Team New Zealand dat doorgaat op zijn elan uit de voorrondes, met vier overwinningen op rij. Titelverdediger Oracle Team USA heeft het moeilijk om in de wedstrijd te komen, alhoewel. .. De vier manches die tot nu toe gevaren werden, wist Peter Burling allemaal binnen te halen, maar zijn voorsprong liet zich telkens in seconde uitdrukken.

Emirates New Zealand kwam aan de start van de America’s Cup Match met een min 1 stand, omdat Oracle Team USA de Louis Vuitton America’s Cup Qualifiers had gewonnen. Na vier overwinningen staat het Team New Zealand dus op plus 3.  Wie eerst 7 overwinningen laat optekenen mag de beker mee naar huis nemen.

Jimmy Spithill en het Oracle team hebben nu vijf dagen om alles op een rijtje te zetten en de ‘winning mood’ van Peter Burling en zijn team te doorbreken.

Op 24 juni treden de twee teams weer in het strijdperk in de Greta Sound baai van Bermuda.

Foto: ACEA 2017/Ricardo Pinto

www.americascup.com