Vestas 11th Hour Racing vierde boot in Volvo Ocean Race 2017-18

De Deens-Amerikaanse Vestas 11th Hour Racing is de vierde boot in Volvo Ocean Race 2017-18. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat het Deense energiebedrijf Vestas deelneemt aan de Volvo Ocean Race. Nu in samenwerking met 11th Hour Racing en met een duidelijke duurzaamheidsboodschap. De bekendmaking viel samen met een bijeenkomst in het Deense Aarhus, waar tevens werd aangekondigd dat de vloot tijdens de laatste etappe een boei zal ronden (fly by) ter hoogte van de Deense stad.

Aan het roer van Vestas 11th Hour Racing staan Charlie Enright en Mark Towill. Dit duo debuteerde in de laatste editie als schipper en algemeen manager van Team Alvimedica. Vestas nam in 2014-15 deel met Team Vestas Wind, dat in de tweede etappe aan de grond liep. Tegen alle verwachtingen in werd de zwaar gehavende boot gerestaureerd om vervolgens in Lissabon weer aan de start van de achtste etappe te verschijnen.

Fly by

Tijdens de slotetappe van Göteborg naar Den Haag zal een extra te ronden boei ervoor zorgen dat de vloot dicht langs Dokk1 in Aarhus zal zeilen. Zo krijgen de fans op de kades van deze Deense stad goed zicht op de strijdende teams aan boord van hun Volvo Ocean 65’s.

Op 22 oktober klinkt in het Spaanse Alicante het startschot, waarna de teams aan de 45.000 nautische mijlen rondom de wereld zullen beginnen. Onderweg stoppen ze in Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff, Göteborg en tot slot meren ze definitief af in Den Haag.

Dankzij het One Design concept hoeven teams niet meer zo vroeg hun campagnes te lanceren als in voorgaande edities. Er is geen reden om aan te nemen dat als ze deze zomer beginnen, niet de overall trofee kunnen winnen.

Meer informatie www.volvooceanrace.com