Team Brunel zorgt voor spektakel met zege tiende Volvo Ocean Race-etappe

Op donderdagavond 14 juni 2018 zorgde Team Brunel in Göteborg voor spektakel door de tiende Volvo Ocean Race-etappe te winnen. Nog geen twee minuten later finishte de eerste rode boot, MAPFRE, als tweede. Ongeveer 19 minuten daarna claimde team AkzoNobel de derde podiumplek. Met deze uitslag komt alles neer op de finale sprintetappe naar Den Haag.

Foto: Etappe 10, van Cardiff naar Gothenburg, aankomst. 14 juni 2018 – Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Eerder vandaag haalde het Nederlandse Team Brunel het Spaanse MAPFRE in op pure snelheid. Het verschil bleef ongelofelijk klein en de strijd dus bloedstollend spannend. Schipper Bouwe Bekking en zijn bemanning beschikten over stalen zenuwen en maakten de klus af. Bekking had immers van te voren gezegd één missie te hebben en dat was voor de ‘rode boten’ te eindigen.

Dongfeng Race Team, de tweede rode boot, zeilde zojuist als vierde over de eindstreep en komt daarmee op 64 punten. Na de finish in Den Haag mogen ze echter een bonuspunt toevoegen voor de beste afgelegde tijd in deze race. Team Brunel en MAPFRE beginnen op 21 juni met het gelijke aantal punten (65) aan de finale sprint.

Aangezien MAPFRE het In-Port Race Series klassement aanvoert, zouden zij nu de felbegeerde trofee van de Volvo Ocean Race winnen. De einduitslag van deze serie havenwedstrijden fungeert namelijk als de tie-breaker. Op 30 juni staat een laatste In-Port Race voor de Haagse kust op het programma, dus dat klassement is niet definitief. Het gevecht om de trofee is in de 45-jarige racegeschiedenis nog nooit zo spannend geweest.

Inmiddels heeft Turn the Tide on Plastic de vijfde plaats gepakt.

Wordt vervolgd.