Saffier Sc 6.50 Cruise, extra aandacht voor zeileigenschappen en ergonomie

De Saffier Sc 6.50 Cruise is een nieuw ontwikkeld open zeiljacht, gebaseerd op het eerste model van Saffier Yachts, de Saffier 6.50.
Bij de nieuwe Sc 6.50 Cruise heeft de werf gelet op goede zeileigenschappen en ergonomie. Uiteraard is het jacht nu uitgevoerd met een modern, makkelijk te bedienen zeiltuig. De romp is gebleven zoals hij was.

De Saffier Sc 6.50 Cruise is zeewaardig, zelfrichtend, onzinkbaar en trailerbaar. Het nieuwe ontwerp zal iedereen aanspreken die met familie en vrienden of solo zorgeloos een dag wil zeilen op een jacht met de oogstrelende klassieke lijnen in combinatie met moderne hedendaagse techniek.

De Saffier Sc 6.50 – Historie

De Saffier 6.50 werd in 1998 op de HISWA geïntroduceerd en trok direct veel belangstelling. In 2000 zeilden Waterkampioen-redacteur Jan Briek en Dennis Hennevanger van Saffier Yachts met windkracht 7 naar Engeland. Met dit huzarenstukje werd de zeewaardigheid van de Saffier 6.50 grondig bewezen. In 2010 stopte de productie na ruim 160 exemplaren. Maar de interesse in (en de vraag naar) de Saffier 6.50 bleef onverminderd groot. Daarom besloot Saffier Yachts om de 6.50 opnieuw te ontwerpen en te bouwen, maar dan met de materialen, ideeën en technieken van vandaag.

Dennis Hennevanger, eigenaar van Saffieryachts, over de nieuwe Saffier Sc 650 Cruise:
“Ik ben met name tevreden over de verbeterde zeileigenschappen en ergonomie van de kuip. Het nieuwe tuigplan met de zelfkerende rolfok maakt overstag- of gijpmanoeuvres zeer eenvoudig en de oprolbare screecher, die we samen met de zeilmaker ontworpen hebben, maakt het zetten van meer zeil tijdens voor- of halvewindse koersen tot een simpele handeling. De nieuwe, moderne bulbkiel en het nieuw ontwikkelde spaderoer dragen ook bij aan de verbeterde zeileigenschappen. Computerberekeningen geven aan dat er een verbetering van de aandewindse eigenschappen is bereikt van maar liefst 20 procent.”

“Ook de kuip-layout is volledig opnieuw ontwikkeld. Er is nu plaats voor zes personen die comfortabel kunnen zitten. Een grootschoot die aan twee kanten bedienbaar is, lieren voor schoten en vallen én bakken waar de lijnen in op geborgen kunnen worden kenmerken het eigentijdse ontwerp. Natuurlijk is de nieuwe Saffier Sc 6.50 Cruise volledig voorbereid om solo met te zeilen. Alle lijnen zijn bedienbaar vanuit de stuurmanspositie en de fok is zelfkerend.”

De Saffier Sc 6.50 Cruise is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen.
Saffier Sc 6.50 Cruise – Standaard
Saffier Sc 6.50 Cruise – DS, aangedreven door een dieselmotor met saildrive
Saffier Sc 6.50 Cruise – Groen, elektrisch aangedreven door Torqueedo.

Technische specificaties
Lengte: 6,50 meter
Lengte waterlijn: 5,80 meter
Breedte: 2,05 meter
Diepgang: 0,95 meter
Totaalgewicht: 900 kg
Gewicht kiel: 400 kg
Doorvaarthoogte: 8.80 m
Grootzeil: 13  m²
Fok: 8 m²
Oprolbare screecher: 25 m²
Beslag, mast en giek: Harken en Seldén
Motor: 10 pk inboard diesel met saildrive
Type: Yanmar 1GM10

Prijsstelling
Saffier Sc 6.50 Cruise standaard                     € 30.000,–

Saffier Sc 6.50 Cruise – DS                              € 43.000,–
•    Dieselmotor Yanmar 1 GM 10 pk met saildrive
•    Dashboard compleet met urenteller toerenteller en alarmen.
•    Dieseltank met 25 liter inhoud, uitgevoerd met tankmeter, brandstoffilter en waterafscheider.
•    De motor is zeer makkelijk bereikbaar d.m.v. opklapbare motorkist
•    Motorkist is geluidwerend geïsoleerd
•    Accu motor 12V/55 A
•    Boordaccu 12V/100 A*

Saffier Sc 6.50 Cruise- Groen                         € 41.000,–

* optioneel

Alle vermelde prijzen zijn incl. 21 % btw.