VENDEE ARCTIQUE

Vertrek op zondag 12 juni 2022…

Zondag 12 juni 2022 om 17.00 uur gaat de Vendée Arctique van start, het eerste hoofdstuk van het avontuur Vendée Globe 2024. De schippers vertrekken vanuit Les Sables d’Olonne en zetten koers naar het noorden richting poolcirkel.

Een veeleisend parcours

De Vendée Arctique, een solo oceaanrace, non-stop en zonder assistentie, zal zich uitstrekken over 3.500 zeemijlen. De Imoca’s zullen de Atlantische Oceaan opvaren naar IJsland, dat ze zullen omzeilen om de poolcirkel over te steken. De finishlijn in Port Olona moet na 10 tot 12 dagen op zee worden bereikt.

Het sportief deelnemersveld wordt onthuld op 19 mei 2022

De Vendée Arctique is de eerste kwalificatierace voor de vele kandidaten voor de Vendée Globe 2024, op zoek naar mijlen om hun selectie te valideren. De inschrijvingen voor de Vendée Arctique zijn sinds 30 maart open en op donderdag 19 mei wordt de definitieve line-up onthuld.

Volg dit extreme avontuur nu op de racewebsite:
www.vendeearctic.org