Antares 12, nieuwe familiecruiser van Bénéteau

Op het Yachting Festival van Cannes van 12 tot 17 september 2023 beleeft de Antares 12 zijn wereldpremière. Cruiser of dagboot, de Antares 12 is geschikt voor leuke uitstapjes met vrienden, maar ook voor rustige, comfortabele familietochtjes.

De boot biedt drie buitenontspanningsruimtes: de cockpit, beschermd door de lange luifel die kenmerkend is voor deze serie; het voorste zonnedek, met een opklapbare rugleuning die een comfortabele zitbank vormt; en de enorme flybridge, met een hoekbank en een volledig uitgeruste buitenkeuken. Iedereen kan zijn eigen manier bedenken om van de zon en het landschap te genieten, zowel op zee als voor anker. Liefhebbers van snorkelen en paddleboarden zullen vooral het zijplatform waarderen dat de cockpit verlengt en de toegang tot het water vergemakkelijkt.

De Antares 12 wordt aangedreven door twee Mercury V10 Verado 400 PK, gekoppeld aan een joystick voor optimaal vermogen en wendbaarheid.

Het grote stuurhuis, de centrale leefruimte, biedt een panoramisch uitzicht. De cockpit is een natuurlijk verlengstuk van het stuurhuis en de circulatie is ononderbroken van de achtersteven naar de hutten.

De eigenaarshut is ruim en licht, met een zorgvuldige afwerking en een echte privébadkamer, net als de gastenhut. Ieders privacy wordt gewaarborgd. Een derde ruimte is modulair, een plaats voor opslag of een extra slaapplaats voor één persoon en kan in een handomdraai omgevormd worden tot een derde dubbele cabine. Met de cabriosalon in het stuurhuis kunnen tot 8 personen inschepen en overnachten aan boord.

Het comfort van de optionele Seakeeper gyroscopische stabilisator zorgen voor rustige tochten in alle omstandigheden. Dankzij het Seanapps connected systeem wordt alles in het werk gesteld om de boot altijd veilig en vaarklaar te houden.