Open Noordzee Kampioenschap: RNSYC wint clubtrofee

Tijdens een gezellige kampioenenviering in de North Sea Yacht Club in Oostende werden niet alleen de individuele deelnemers in de IRC en CR klasse in de bloemetjes gezet (… in de bubbels is juister), maar ook werden de clubs met de drie beste  deelnemers bekroond.

De  trofee “Frans Lauwers” gaat naar de Club met de 3 beste IRC boten in het ONZK. Met  Juliette (3de plaats IRC 1&2), Ragazza (4de plaats IRC 1&2) en Jolo (3de plaats IRC 3) veroverde de RNSYC Oostende deze trofee.  RBSC met X-Bie, Alegria en J-Venture werd tweede.  Met JOLO, Camelot  en Ragazza  veroverde RNSYC ook de  trofee “Gaëtan Janssens”, toegekend aan de club met de 3 beste boten in het Belgisch Kampioenschap IRC, alle klassen door elkaar.

De klasse-prijzen van het Open Noordzee Kampioenschap gingen naar Manta Sailing van Michel Lefèbvre in IRC 1 & 2, postuum naar Frans Maas en de Capella in IRC 3. Ter herdenking van  de zeilers die het leven lieten bij het verlies van de kiel van de Capella werd een minuut stilte gehouden.

Zumex van Bernard De Smet haalde het in CR 1 & 2 en Morning Breeze van Bruno Tavlet werd winnaar in CR 3 tot 6. Daarna barstte de feestvreugde los, want de deelnemers en hun bemanning geven zich niet alleen volledig tijdens de wedstrijden, maar doen dit ook met veel overtuiging aan tafel en toog.