Veiligheid boven ambitie… Norbert Sedlacek Koch terug naar af

 De wereldrecordpoging ANT ARCTIC LAB – non-stop, solo  en zonder hulp door alle vijf de oceanen zeilen – is na twee dagen abrupt tot een einde gekomen.  

De tweede nacht op zee was al behoorlijk heftig. Schipper Norbert Sedlcek Koch moest overstag gaan tegen 40 knopen wind door een rotsachtige zee. Op 17 augustus , om 14:05 UTC+2, heeft Norbert zijn walbemanning geïnformeerd dat de Innovation Yachts Open60AAL een niet-geïdentificeerd drijvend object heeft geraakt en dat de roerbevestiging was gebroken. De roeren zijn  essentieel om een boot in de goede richting te sturen, terug naar af was de enig mogelijke beslissing voor de ervaren Vendée Globe-finisher. Hoewel hij erg teleurgesteld is, was kiezen voor veiligheid boven uitdaging de enige optie. Daarom keert hij terug naar Les Sables d’Olonne.

Norbert zal samen met zijn Innovation Yachts-team de situatie nader analyseren en kijken wat er gedaan kan worden.