Yamaha & VW Experience Days en WaveRunner wordt 30 jaar

Yamaha en VW slaan deze zomer de handen in elkaar om hun respectieve nieuwigheden aan het publiek voor te stellen. Op het programma staat niet alleen een expo, er wordt ook de mogelijkheid geboden om tests uit te voeren, onder meer met de nieuwe range ‘WaveRunners’ die dit jaar hun 30ste verjaardag vieren..

De volgende Experience Days vinden plaats in Bergen (Grand Large) op zondag 26 juni en in Knokke (Surfers Paradise) op 17 juli 2016.

WaveRunner, 30 jaar

Yam30jaarAl sinds 1986 speelt Yamaha een pioniersrol als het gaat om de ontwikkeling en groei van de hedendaagse markt van waterscooters. Dankzij een continue proces van innovatie en het gebruiken van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektronica en vermogenstechnologie bij het ontwerpen, is Yamaha in staat om een hedendaags gamma waterscooters op de markt te brengen dat zijn weerga niet kent. Deze collectie staat borg voor één van de meest opwindende en spannende manieren om optimaal te kunnen genieten op het water. We zijn erg trots om 30 jaar succes in deze unieke markt te mogen vieren en reken maar dat wij onze onderzoeks- en ont-wikkelingsinspanningen op volle toeren zullen blijven voortzetten. Want, tevreden zijn wij nooit.

Als er iemand is die, zelfs nu nog, niet snel tevreden is, dan is het wel de man die vanaf het allereerste moment betrokken is bij het succesverhaal van de WaveRunner. Zijn naam is Neil Kobayashi. Als Hoofd Ontwikkeling van zowel boten als andere watervoertuigen is hij niet alleen de geestelijk vader van ’s werelds eerste Personal Water Craft (PWC), het eerste model waarop je kunt zitten, maar ook de door twee motoren aangedreven Jet Boats komen van zijn hand. Het WaveRunner verhaal is fascinerend, zeker vanuit de optiek van de man die, in 1986, als Hoofd Ontwikkeling zijn ziel en zaligheid stopte in de ontwikkeling van deze producten. Niet voor niets is hij bij de hele onderneming bekend geworden als ‘de vader van de WaveRunner’.

Mensen, water en milieu in harmonie

Yam30th1De eerste kleine waterscooters werden in de jaren 1970 in de VS geproduceerd en waren puur gericht op gebruik door slechts één persoon. Bovendien waren ze lastig te besturen en niet iedereen kon er goed mee overweg. Om een aanmerkelijk groter publiek te kunnen laten profiteren van de voordelen van een waterscooter, introduceerde Yamaha in 1986 ’s werelds eerste PWC ontworpen voor tandemgebruik, volledig gericht op betrouwbaarheid, plezier en functionaliteit.

Vandaag telt het WaveRunner gamma zowel een recreatieve als sportieve en race lijn.

Een overzicht vindt bij Yamaha Marine België.