WAKE EVENT TERNEUZEN – WET ’22 –

Unieke actiesporten te zien op zaterdag 28 mei 2022 op vakantiepark Marina Beach.

WET ’22 is het actiesportevenement van Zeeland op vakantiepark Marina Beach in Terneuzen op zaterdag 28 mei 2022. Na succesvolle edities in voorgaande jaren komt er dit jaar een vervolg van het event met nog meer actie op en naast het water. De combinatie van wakeboarden, enduro cross en urban-sports op één evenement is uniek. Nieuw is het busvervoer voor jeugd vanaf het Amstelhoekje in Axel naar de Braakman voor de party.

De beste wakeboarders uit Europa komen weer hun tricks tonen op het water achter de wakeboardboot tijdens de Lowlands Wakeboard Tour, de pro categorie is dit jaar indrukwekkend met nationale kampioenen uit onder andere Duitsland, België en Frankrijk. Terug van weggeweest (i.v.m. met de corona XS editie) zijn dit jaar weer andere extreme sporten. Zo is er een enduro crosswedstrijd, waarbij de deelnemers met enduro motoren extreme hindernissen moeten trotseren en komt er een heus professioneel trainingspark voor extreme jumps op BMX schansen.

Entree = gratis

Iedereen is vanaf 09.00 uur welkom op vakantiepark Marina Beach om alle spectaculaire actiesporten mee te beleven. De entree is gratis. Zowel op als naast het water is meer dan genoeg te beleven voor jong en oud. Bezoekers kunnen naast de actiesporten genieten van verschillende spectaculaire demonstraties. Ook is er vermaak voor kinderen. Samen met live dj’s en een hapje en een drankje wordt het een heerlijke dag. Om 19.00 uur start de party die tot middernacht duurt waarbij ook iedereen welkom is.

Van party naar afterparty

Nieuw dit jaar is de unieke, lokale samenwerking met het populaire café onder jeugd in Zeeuws-Vlaanderen het Amstelhoekje in Axel. Hier is na het feest op de Braakman een afterparty. Feest DJ Tycho draait op de party van WET op Marina Beach en draait zijn laatste set vervolgens in het Amstelhoekje. Het is mogelijk om met georganiseerd vervoer vanaf het Amstelhoekje naar WET te komen en rond middernacht weer terug naar het Amstelhoekje. Hiervoor is vooraf aanmelden nodig, dit kan via het Amstelhoekje.

Internationale Lowlands Wakeboard Tour

De wakeboardwedstrijd begint om 09.30 uur en is een spektakel om naar te kijken. Zowel nationale als internationale wakeboarders laten de gehele dag hun beste tricks zien. Wedstrijddeelnemers kunnen zich aanmelden via www.wakeeventterneuzen.nl. Om 17.00 uur start de finale. De prijsuitreiking is om 20.00 uur. Wakeboarden lijkt op waterskiën, alleen dan op een soort snowboard. Wakeboarders maken de gekste sprongen op de golf van de boot waar ze met een koord achter hangen. Het draait om het perfect springen van golf naar golf met tricks en niet om snelheid. Het parcours heeft een lengte van 400 meter en kent een heen- en terugweg. Tijdens de wedstrijd varen de nieuwste wakeboardboten om de deelnemers de beste golf te geven.

Enduro cross

De enduro crosswedstrijd is ‘s middags. Inschrijven voor deelname aan deze wedstrijd start om 12.00 uur. Om 13.00 uur start de vrije training. Om 14.00 uur begint de wedstrijd bestaande uit twee wedstrijdonderdelen. De prijsuitreiking is ook om 20.00 uur. Enduro motoren lijken op off-road crossmotoren, maar zijn legaal op de openbare weg. Bij een enduro crosswedstrijd gaat het voor de deelnemers niet alleen om snelheid, maar ook om behendigheid en uithoudingsvermogen. Zomoeten ze met hun motor over obstakels heen en rijden door losse ondergrond. Deze wedstrijd is in samenwerking met de MC de Sproeier en M.E.V.Z. Dit is de eerste enduro vereniging in Zeeland.

Vrijdag 27 mei: Wakeboarders only

Iedereen met een eigen boot is ook welkom op vrijdag 27 mei. Tussen 12.00 en 18.00 uur is dan midden op de Braakman een wedstrijd voor wakeboarders. Het idee van deze dag is dat je je beste tricks kan laten zien aan de jury. De winnaar gaat met een bedrag van € 1000 naar huis. Aanmelden kan via de website www.wakeeventterneuzen.nl. Dit onderdeel is niet voor het grote publiek.

Organisatie

Het evenement wordt georganiseerd door een non-profit organisatie met de enthousiaste inzet van vrijwilligers Alfred Bac, Pieter Hammer, Harm Wattel, Kevin Tanghe en Peter Tanghe. De afgelopen jaren zijn zij op verschillende manieren bezig geweest met hun passie voor watersport en evenementen. Inmiddels hebben ze samen veel contacten opgebouwd met nationale en internationale topsporters en andere belanghebbenden in de evenementenbranche.

Locatie: Oostappen vakantiepark Marina Beach

Vakantiepark Marina Beach is gelegen op het schiereiland ‘De Braakman’ bij de Westerschelde in de gemeente Terneuzen. Dé ideale vakantiebestemming voor water(sport)liefhebbers.

Facebook: WETwake
Instagram: Wet_event

Foto’s © WET 22