De Steenschuit uit Boom valt in de prijzen

Uit de Vlaamse Armoedemonitor bleek onlangs dat maar liefst één op de tien Vlaamse kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. Daarom reikt BNP Paribas Fortis Foundation Awards uit aan verenigingen die via educatieve projecten de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kinderen en jongeren in moeilijkheden. De Foundation geeft in 2014 € 746.500 financiële steun aan 59 projecten in heel België. In Antwerpen ontvangen acht verenigingen samen in totaal € 80.000  voor de realisatie van zo’n project.


Eén ervan is de Steenschuit uit Boom met het project “Kansarme jongeren en vrijwilligers”. Deze vzw biedt opleidingstrajecten aan aan maatschappelijke kansengroepen, om hen voor te bereiden op en te begeleiden naar duurzame tewerkstelling. Met hun project schakelen ze schoolmoeë en niet arbeidsmarkt rijpe jongeren in in de vrijwilligerswerking, om hen later te laten doorvloeien naar een opleidingsmodule. De Foundation schonk hiervoor € 15.000.
Bij de Steenschuit wordt o.a. ook de “New Belgica” gebouwd, een replica het de Belgica waarmee Adrien de Gerlache en Roald Amundsen aan de Zuidpool overwinterden.

Tekst: Georges Janssens