Recordpoging Plastic Soup Surfer

Tijdens de start van de Vuurschepenrace op 3 mei 2016 vindt de kick off plaats van de ‘Message on a bottle’ campagne van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Nadat de 110 mijl tellende Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich van start zijn gegaan, vliegen Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en boardshaper Bram Hoogendijk over de startlijn met hun kites.

De Stichting North Sea Regatta stelt de Plastic Soup Surfer in de gelegenheid om de start van Vuurschepenrace te gebruiken als generale repetitie voor de recordpoging naar Engeland op een draagvleugel-kitesurfboard. Het doel van de recordpoging is iedereen oproepen om eigen herbruikbare waterflessen te gebruiken in plaats van het halve liter water flesje.

Recordpoging

Deze zomer vaart de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga van Scheveningen naar Engeland op een draagvleugel-kitesurfboard, dit is tevens een poging tot de snelste windgedreven noordzee-oversteek ooit. Het record staat nu op 5 uur en 36 minuten. Hij doet dit samen met boardshaper Bram Hoogendijk (Woody Cookie).

Plastic Soup Surfer

Vanzelfsprekend is het de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga te doen om de bewustwording te vergroten rond het plastic afval probleem in onze Noordzee. Na het verbod op de gratis plastic tas dit jaar is nu de beurt aan de halve liter PET fles – en het waterflesje in het bijzonder. Een onzinnig en vervuilend product in een land waar kraanwater zuiverder is dan bron-water. De Plastic Soup Surfer roept iedereen op om eigen herbruikbare waterflessen te gebruiken in plaats van het halve liter water flesje. Om de boodschap te versterken krijgt het board waarop de kitesurfers de oversteek doen de vorm van een halve liter PET fles. Daarnaast zijn er honderden doppen van het Noordzeestrand in verwerkt. Stichting North Sea Regatta steunt deze recordpoging.