Goud voor Evi in Miami World Cup

Met 6 punten achterstand op Marit Bouwmeester ging Evi Van Acker zaterdag 30 januari de medal race in. Marit Bouwmeester had van bij de eerste races de leiding stevig in handen van de ISAF Sailing World Cup in Miami (23 tot 30 januari 2016). Zij won de helft van de 10 manches. Maar in de afsluitende medal race, waar de punten dubbel tellen, zeilde Evi Van Acker naar een tweede plaats na de Amerikaanse Paige Railey. Marit Bouwmeester, die bij de start een penalty opliep, werd  slechts zevende. Daardoor wist Evi haar puntenachterstand goed te maken en de gouden medaille te veroveren.

Ook Emma Plasschaert zette een prachtig resultaat neer. Zij werd vierde in de medal race en vijfde overall. De vreugde in de Olympisch team was enorm en het vertrouwen voor Rio groeit.

Medal races Live

(Eigen berichtgeving)