Boot Holland blijft de belangrijkste watersportbeurs voor jachtbouwers van stalen motorjachten

Leeuwarden – Dat vasthouden aan het concept werkt, blijkt uit het feit dat ook deze keer alle zichzelf respecterende staalbouwers kiezen voor Boot Holland voor het presenteren van hun primeur. Op deze 26e editie staan niet minder dan 42 stalen schepen waarmee wederom een visitekaartje wordt afgegeven. No nonsense heet dat. Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

Met dit aantal schepen is Boot Holland dé stalenmotorbotenbeurs van de Benelux. Deelnemers in deze bedrijfstak zijn onder andere Brandsma Jachten, De Boarnstream, Aquanaut Yachting, Rheben Yachts, Abim Yachting, Bootcentrum Geertsma, Serious Yachts, Grouwster Vlet, Super Lauwersmeer/Frisian Motorboats, Pollard Jachtbouw, Vedette Jachtbouw en Smelne Yachtcenter. Rheben Yachts komt met de Rheben Allure 1300 AC waar naar keuze het onderwaterschip in rond- als in multiknikspant kan worden geleverd. De Boarnstream presenteert de Elegance 1100 Sedan, Abim Yachting laat de vernieuwde ABIM-Classic 118 in de Exclusive uitvoering zien, Super Lauwersmeer/Frisian Motorboats toont zowel de Super Lauwersmeer Discovery 45 AC als de OC in deze maat en Bootcentrum Geertsma bewijst met de BEGE Allrounder 42 dat het ook moderne jachten kan bouwen. Het gros van de nieuwe schepen ligt in Hal 3 afgemeerd aan een centrale steiger.

Selectie jong gebruikte motorjachten

Het (verkoop)succes van voorgaande jaren wordt herhaald want ook nu weer staan er naast nieuwe ook een selectie jong gebruikte motorjachten op de beurs, in Hal 2. Grote gangmaker hiervan is Jachtbemiddeling Van der Veen uit Terherne dat een premium selectie van tien jong gebruikte jachten presenteert. Ook Smelne Yachtcenter is, naast met twee nieuwe, met vijf prachtige jong gebruikte schepen op de beurs. Beursmanager Pieter Fokkema: “Staalbouw gaat erg goed op Boot Holland. Als je geïnteresseerd bent in een stalen schip moet je op Boot Holland zijn”. Dat verklaart waarschijnlijk ook de toename van het bezoek uit het buitenland. “Omdat ongeveer een derde van het totale aantal bezoekers online een kaartje koopt, hebben we de geografische herkomst van onze gasten goed in beeld. Steeds meer Belgen en Duitsers, maar ook mensen uit Zwitserland, Luxemburg en Engeland.

Vijf beurshallen, 300 standhouders

Boot Holland vindt plaats in vijf beurshallen met een totale beursoppervlakte van 40.000 m² met daarop 300 standhouders. Ook de bezoeker die niet direct op zoek is naar een nieuwe boot, komt op Boot Holland volledig aan zijn trekken.

Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Partijen als onder meer Yanmar, Vetus, Drinkwaard, NPS Diesel, Honda en Volvo Penta presenteren hier de nieuwste motoren. Voor watersportartikelen kun je onder meer terecht bij Allpa, Westers Nautic, Nauticshop en Boatmax maar ook voor een refit van je boot ben je op Boot Holland op het juiste adres. Van nieuwe teakdekken tot aan elektronica en van landvasten tot aan scheepsramen en kussens. Alles kun je vinden op Boot Holland.

Boot Holland is een echte botenbeurs en biedt naast veel stalen motorjachten ook veel open boten. Grote sloepenbouwers als Waterspoor, Seafury en Maril, Antaris, Makma presenteren een grote lijn nieuwe sloepen. Nieuw zijn de Wiersma e23 elektrische sloep en de Florijnsloep van A28 Watersport. Verder zijn er vele bedrijven met bijboten in verschillende materialen en afmetingen. Zeilboten zijn er onder meer van Sailingcenter Langweer en Tornado Sailing uit Makkum. Tornado’s blikvanger is de Delphia 46DS met een panorama salon met een strakke vormgeving met moderne materialen en kleuren. In deze ruimte een langskombuis, dinette met daar voor een navigatietafel waar je met gemak met twee personen aan kunt zitten. Daarnaast komt Delphia met de nieuwe Escape 1150. De opbouw daarvan is nogal wat langer dan die van zijn voorganger de 1100. Dat heeft alles te maken met het feit dat niet alleen de stuurstand boven zit, maar de complete living inclusief kombuis van beneden naar boven is verhuisd.

De aanmeldingen voor Boot Holland 2016 liggen op koers. Bedrijven die nog willen deelnemen aan Boot Holland 2016 wordt verzocht zich spoedig te melden bij de beursorganisatie. De beursvloer begint meer en meer gevuld te raken en de mogelijkheden voor een standplaats beginnen beperkter te worden.

Meer informatie www.boot-holland.nl