Nautic Design Awards 2015: de winnaars zijn …

Op de vooravond van de slotdag van Nautic, Parijs werden de twee winnaars van de ‘Nautic Design Awards’ bekend gemaakt. Deze prestigieuze prijs bekroont de beste serieproducties van het voorbije boten-bouwjaar. Met meer dan duizend publieksstemmen en na veel wikken en wegen van de jury onder voorzitterschap van de ontwerper – architect Odile Decq, zijn de winnaars in 2015:

Categorie Dayboats: Chris Craft 25 Capri

Deze acht meter lange boot is een luxe, eigentijdse interpretatie van de Amerikaanse runabout ’30 En verrassend genoeg is de designer van de  Capri 25 geen Amerikaan, maar de Italiaan Vittorio Garroni.

Cruisers Categorie: Jeanneau Leader 46

Opnieuw een bekroning voor de Italiaanse familie  Garroni. Vader en zoon werken reeds meer dan 20 jaar nauw samen met de Jeanneau werf in de Franse Vendée. Het uitgangspunt was een sober, functioneel en veelzijdigheid ontwerp dat  een breed scala van klanten aanspreekt, waaronder liefhebbers van de open versie zowel als de voorstanders van een gesloten stuurhuis. Daar is de Jeanneau Leader 46 met glans in geslaagd.