Lucia 40, nieuw instapmodel Fontaine Pajot

Fountaine Pajot biedt tijdens Nautic, Parijs een preview van de Lucia 40, het nieuwe instapmodel dat in 2016 beschikbaar is. De Lucia 40 heeft alles – de nieuwe lijn, helderheid, performance – dat het succes van zijn grote broers uitmaakt, de Helia 44, 50 en Saba al IPANEMA 58.
Ontwerper Olivier Racoupeau heeft de Lucia 40 zeer toegankelijk gemaakt en biedt naast stijlvolle, moderne lijnen, een optimalisatie van de volumes met grote leefruimtes, mooi licht over de hele boot en een hoog kwaliteitsniveau.

De Lucia 40 beschikt over een opmerkelijke kuip met een oppervlakte van 12 m² en een lounge aan de voorzijde van meer dan 3 meter. In het salon, dat tevens dienst doet als receptieruimte,  bieden de  grote ramen een 360 ° uitzicht naar buiten en een uitzonderlijke helderheid. Daarnaast zorgen de gastenkamers voor de nodige privacy.

Vier verschillende versies komen tegemoet aan de diverse vaarprogramma’s.

De versie MAESTRO 3/3 of 3/2 heeft een speciale eigenaarscabine  met een queen-size bed, veel bergruimte en een grote badkamer en 2 gastenkamers, uitgerust met twee aparte badkamers of een onafhankelijke badkamer.

De versie QUARTET 4/4 of 4/2 heeft 4 ruime tweepersoons hutten met zeezicht, uitgerust met 4 of 2 badkamers.

Eigenschappen
Totale lengte: 11,73 m
Breedte:  6,63 m
Verplaatsing: 8.9 T
Diepgang: 1,2 m
Zeiloppervlak :
Genua: 58m
Grootzeil: 37 m²

Standaardmotor:  2 x VOLVO 20 PK
Tankinhoud
Water:  2 x 265 l (ong.)
Diesel: 300 liter (ong.)

Versies:
Maestro:
1 eigenaar suite + 1 ensuite / 2 tweepersoonshutten + 1 of 2 badkamers
1 suite eigenaar + 1 badkamer / 2 aparte hutten + 1 of 2 badkamers

Kwartet:
4 dubbele hutten + 2 of 4 badkamers
4 dubbele hutten + 2 of 4 badkamers

Architectt: Berret Racoupeau

Dealer: Marina Yachting Center – Oostende