Océanis 41.1, voortbouwend op ervaringen

Voortbouwend op de ervaringen van eigenaars in de Océanis reeks, presenteert Bénéteau op het salon in Parijs de nieuwe Océanis 41.1. De basis is weer een knikspant romp die de leefruimte en rustig vaargedrag ten goede komt. Dit nieuw ontwerp onderscheidt zich eveneens door een groot achtersteven en de ruimste kuip in deze maatvoering.

Het zeilplan van de Oceanis 41.1 is goed uitgebalanceerd. De romp, ontworpen door Finot Conq, heeft een ver naar achter geplaatste mast, wat zorgt voor een uitstekende snelheid en stabiliteit onder zeil.

De spiegel, gesloten tijdens het varen voor een optimale bescherming, opent automatisch en vormt dan een  enorm achterdek of zwemplateau. Dit ingenieus idee biedt directe toegang tot de zee zonder de ruimte en het comfort van het stuurposities in te perken.

Het interieur van de Oceanis 41,1 is luchtig en harmonieus in alle lay-outs. De personalisatie komt in vele kleine details tot uiting. Met een keuze uit houtwerk, kleuren en bekledingsmaterialen en niet te vergeten het aantal hutten en doucheruimtes. Dat maakt dat de Oceanis 41.1 verkrijgbaar is in verschillende configuraties aanpast aan de levensstijl en de gasten aan boord. De royaal bemeten eigenaarscabine is van een formaat dat men op een 45’ cruiser aantreft.

Lengte over alles: 12.43 m

Romplengte: 11.98 m

Rompbreedte: 4.20 m

Waterverplaatsing: 8.777 kg

Dealer Bénéteau Zuid-Nederland: Nova Yachting, Bruinisse / België: Shipshop