Hybride mini-drone met foils

e Sint bracht deze week naast de vliegende drones ook een varende drone onder onze aandacht. Onder mee te koop bij Mediamarkt, Dreamland en andere speelgoedwinkels. Na de vliegende en rijdende mini-drones die Parrot vorig jaar lanceerde, stelt het bedrijf nu ook een hybride model voor dat zowel kan vliegen als varen, de Parrot Hydrofoil. In de vaar-modus maakt hij gebruik van een trimaran onderstel voorzien van foils.

De besturing is eenvoudig en gebeurt met behulp van een applicatie op tablet of smartphone. Zowel Apple als Android apparaten worden door Parrot ondersteund. Met de app kunnen alle functies van de quadcopter bediend worden zoals automatisch opstijgen, landen en het maken van foto’s. Deze minidrone heeft een geïntegreerde antenne en dankzij de 3-assige gyroscoop en de 3-assige versnellingsmeter vliegt hij ook zeer stabiel. Met één klik maakt het toestel een acrobatische 360° voorwaartse en achterwaartse salto in de lucht. De maximum vlieghoogte van deze minidrone is 4 m, z’n maximum bereik is 20 m. Hij is uitgerust met een propeller-beveiligingsschakelaar in geval van een botsing.

Te water

Klik de minidrone vast op de Hydrofoil-structuur om hem op zoet water te laten varen: de propellers van de drone dienen dan als aandrijving van het ‘vaartuig’. De Parrot Hydrofoil Drone beweegt behendig en snel in het water dankzij z’n gestroomlijnde vleugels en z’n hydrodynamische romp. De bootstructuur houdt de Hydrofoil Drone 5-6 cm boven het water en bewaart mee het evenwicht. Als vaartuig kan deze minidrone een snelheid van 10 km/u. halen, de vliegsnelheid bedraagt 18 km/u.
Verwijder de structuur en de minidrone is opnieuw klaar voor de vlucht. Afmetingen totaal: B 34 x D 32 x H 14 cm; voorzien van een oplaadbare Li-ionbatterij die een vaar-/vliegtijd van zeven minuten toelaat.

De drone beschikt over een camera waarmee foto’s kunnen worden gemaakt en is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk in zwart en wit. Afhankelijk van wat er zich in het zwembad of in het water bevindt, zullen de beelden ( 480 x 640 pixels) meer of minder tot de verbeelding spreken.

Adviesprijs: 169 euro.