Dragonfly viert 50 jaar

Het Deense Quorning Boats  viert in 2017  50 jaar Dragonfly. Dezelfde familie, dezelfde werf, hetzelfde concept en dezelfde visie als 50 jaar geleden doet het vandaag nog steeds.

Quorning Boats werd in 1967 opgericht door de huidige enige eigenaar, vader Jens Quorning.  Børge Quorning – samen met zijn jongere broer Bent –  streven hetzelfde doel na: veilige, kwalitatieve high-end trimarans bouwen  met uitstekende prestaties.

Quorning Boats is nog steeds gevestigd op dezelfde plaats waar het allemaal begon in de late jaren 1960 – in het kleine dorpje Skærbæk in Jutland, Denemarken. Sindsdien heeft het bedrijf meerdere malen in de fabriek uitgebreid en kocht aangrenzende gebouwen voor het toevoegen van opslagruimte en productiecapaciteit. Tegen de zomer van 2016, heeft Quorning Boats 1100 boten gebouwd over een periode van 50 jaar, daarvan 785 trimarans.

De range omvat vandaag de Dragonfly 35 Swing Wing, een luxe oceaan Cruiser, de Dragonfly 32 Swing Wing, een ‘performance’ cruiser, de Dragonfly 28 Swing Wing, de familie cruiser en racer en ten slotte de Dragonfly 25 Swing Wing, de weekend cruiser en racer. Deze laatste wer in 2015 pas geïntroduceerd.

Tijdens ‘boot’ Düsseldorf van 21 tot 29 januari 2017, stelt de werf de nieuwste generatie van de Dragonfly familie voor, de Dragonfly 25 Sport, Dragonfly 28 Performance  en Dragonfly 32 Supreme, met alle nieuwe en bijgewerkte functies die moeten aantonen dat Dragonfly, ondanks zijn 50 jaar, geëvolueerd is en een jong en innovatief concept blijft.

Dragonfly50jaar_LR