Antwerp City Cup 2.4 mR

De Royal Yacht Club van België (R.Y.C.B.) organiseerde op het Galgenweel in Antwerpen voor de 5de maal de Antwerp City Cup voor de zeilklasse 2.4 mR.

Van 22 tot 25 oktober 2015 maakte de groep van internationale zeilboten 2.4 mR Class zijn opwachting om zich tegen elkaar te meten: 21 boten waren ingeschreven. Gedurende 4 dagen en in 7 manches gingen de boten het water op.

Twee Belgische boten uit de R.Y.C.B.-stal probeerden zich te meten met kampioenen in deze klasse ; zij konden niet vooraan eindigen maar tijdens de manches konden ze zich wel goed verdedigen.

ACC_Smalldsc13181-xEen 2.4 mR klasseboot is een eenmanskielboot van 4.16 m lang. Het schip is gelinkt naar de 12 mR ook voorkomend in de America’s Cup. De boot is heel geschikt om gevaren te worden door minder valide mensen. Daarom zien we in de wedstrijden menige deelnemer die minder valide is. In de Antwerp City Cup komen de internationale specialisten aan de start.

De winnaar 2015 is geen onbekende in deze wedstrijd. Viermaal nam ze deel aan de Antwerpse wedstrijd en viermaal kon ze de eerste plaats wegkapen. Pascoe Megan is een Britse die haar boot door en door kent en telkens de andere deelnemers weet te verschalken.

Nochtans kon een Tjechishe deelnemer het niet nalaten om de gedoodverfde winnaar te belagen ; met het kleinste puntenverschil moest hij zich echter tevreden stellen met de tweede plaats.

Het waren geen superspectaculaire wedstrijden zoals het in deze klasse wel eens gebeurt.

De wind was niet erg van de partij maar meestal was er genoeg om te kunnen wedstrijden.

Het was in ieder geval een schouwspel dat een streling voor het oog is.

Ook de R.Y.C.B. gastvrijheid werd tenzeerste door de deelnemers en begeleiders gewaardeerd.

Uitslag: klik hier

Tekst en foto’s: Georges Janssens