Tactisch zeilhorloge

TackingMasterGeluk? Inzicht? Tactiek? Hoe je het ook noemt, de juiste kant op varen met een zeilwedstrijd is van cruciaal belang. Je kunt nog zo hard varen, een windshift van 10 graden kan de wedstrijd al snel bepalen.

De Tackingmaster is ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de windshifts en het windpatroon gedurende de wedstrijd maar ook gedurende de hele dag.

Voor de verandering wordt er eindelijk weer eens een product op de markt gebracht zonder app, wireless of blootooth. De Tackingmaster is vervaardigd uit kunststof en doet gewoon wat het moet doen.

De verschillende ringen van de Tackingmaster kunnen ten opzichte van elkaar verdraaid worden. Voor de wedstrijd wordt de gemiddelde windrichting en de koers naar de bovenboei vastgezet.
De horizontale lijn op de binnenste ring van het horloge geeft dan direct aan wat de koers van de startlijn zou moeten zijn waardoor kan worden bepaald welke zijde van de startlijn het beste is om te starten.

Tijdens de wedstrijd wordt continu met de binnenste ring van de Tackingmaster de kompaskoers en daarmee de windrichting bijgehouden.

Het rood/groene vlakje rechts op het horloge laat zien of de wind is gedraaid ten opzichte van de gemiddelde wind die voor de wedstrijd is bepaald. Continu gedurende de wedstrijd is het voor de tacticus duidelijk wat de wind doet, en de strategie voor het volgende rak kan daardoor al van tevoren worden bedacht!

De Tackingmaster kost € 79,- en wordt gedistribueerd door More Marine bv.

Meer info en productvideo’s: www.moremarine.nl