Korvet 14 CLR, Saffier Se 33 en RS Aero vallen in de prijzen

HIS_RSEen onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Hugo van Wieringen heeft bij de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show 2015, op 11 maart, de Saffier Se 33 uitgeroepen tot Zeilboot van het Jaar en de Korvet 14 CLR als Motorboot van het Jaar. Tevens werd de winnaar van de verkiezing HISWA Product van het Jaar bekendgemaakt. Die prijs ging naar de RS Aero van Aquavitesse.
HISWA 2015 wordt nog tot en met zondag 15 maart gehouden in Amsterdam RAI

HISWA Zeilboot van het Jaar

Onder de zeilboten viel de keuze op de Saffier Se 33. Juryvoorzitter Hugo van Wieringen, tevens eigenaar van jachtontwerpburo Azure Naval Architects, over de Saffier Se 33: “Geen goedkope boot maar alle details zijn goed ontworpen en perfect gebouwd, en uitmuntende zeileigenschappen”.  De andere genomineerde boten waren de Winner 8, Beneteau Oceanis 35 en de Pointer 25.

HISWA_Saf

HISWA Motorboot van het Jaar

De jury koos de Korvet 14 CLR als Motorboot van het Jaar. Volgens juryvoorzitter Van Wieringen: “Goed geslaagde combinatie van een zeewaardig schip en ook snel als je wilt. De Korvet heeft een erg leuke indeling en is mooi gebouwd.” Naast de Korvet 14 CLR waren ook de Aquanaut Andante 438, de Steeler Panorama Flatfoor 46, de Vedette Hollander Trend 32 en de XO 270 RS Front Cabin genomineerd voor de prijs.

HIS_Korvet

HISWA Product van het Jaar

Naast Zeilboot en Motorboot van het Jaar heeft een aparte jury, onder voorzitterschap van Jan Briek (hoofdredacteur ANWB/Waterkampioen), uit vier genomineerden tevens het HISWA Product van het Jaar gekozen. De keuze viel uiteindelijk op de RS Aero. ‘De RS Aero is een ultra licht gewicht en gemakkelijk te hanteren. De RS Aero is een zwaardboot voor volwassen, maar met 30kg weegt de RS Aero nog minder als een optimist. Met de RS Aero stap je in de toekomst van het zeilen. Nog niet overtuigd? Kom het zelf ervaren.’ aldus juryvoorzitter Jan Briek. De RS Aero is samen met de andere genomineerde producten te zien op het HISWA InnovationLAB.

HIS_RSDe 60e editie van de HISWA vindt plaats van 11 tot en met 15 maart 2015 in Amsterdam RAI.

Meer informatie is te vinden via www.hiswarai.nl