‘Belparkeren’ nu ook voor jachthavens

Passanten-WeertDe passantenhaven van de Zuid-Limburgse gemeente Weert wordt voorzien van AanUit.net, een automatisch systeem om met de mobiele telefoon kosten voor verblijf en stroom en de toegang tot het sanitairgebouw te regelen. Vergelijkbaar met het ‘belparkeren’ dat we in veel steden kennen. De gemeenteraad van Weert heeft besloten de 22 ligplaatsen hiermee uit te rusten.

De passantenhaven Weert vormt een mooie tussenstop voor de recreatievaart op de Zuid-Willemsvaart. Door o.a. de kademuren te verlagen denkt de gemeente een betere aansluiting tussen passantenhaven en stadshoreca te realiseren.

Simpele en snelle zelfservice

Passanten die willen overnachten in het haventje kunnen met hun mobieltje, maar ook met smartphone, tablet of pc hun aanwezigheid kenbaar maken aan het AanUit.net systeem. Vervolgens wordt de zelf gekozen stroomaansluiting geactiveerd, start de registratie van verblijfstijd en stroomverbruik en ontvangt men een pincode voor toegang tot het sanitairgebouwtje.

Tijdens het verblijf blijft men goed geïnformeerd. Een serie indicatielichtjes op de centraal geplaatste kast geeft aan welke aansluitingen actief zijn. Men ziet dus direct wanneer er stroom op de eigen aansluiting staat. Ook kan het stroomverbruik online gemonitord worden.

AanUit.net

Inmiddels zijn in Nederland ook passantenhavens in Breda, Dongeradeel en Leidschendam voorzien AanUit.net, dat vorig jaar door Seijsener Rekreatietechniek en Eneco-dochter Utiliq is geïntroduceerd. Zeker van de zijde van gemeenten is er veel belangstelling voor het “belparkeren voor jachthavens”, omdat de beheerkosten van dit selfservice-systeem laag zijn. Passanten hoeven mede hierdoor niet de hoofdprijs voor hun verblijf te betalen.

Om alle AanUit.net havens in Nederland te kunnen gebruiken volstaat een éénmalige registratie op de website www.aanuit.net. Hiervoor betaalt men geen abonnementskosten. Voor de gemaakte verblijfs- en verbruikskosten ontvangt men eens per maand een gespecificeerde factuur, die via automatische incasso verrekend wordt.

Meer informatie: www.aanuit.net – info@seijsener.nl

 Foto: Passantenhaven Weert