Vaargids Varen en fietsen langs de Frontlijnroute

BoekVarenFietsenFront_SmallDe Belgische Westhoek en de kanalen van Noord-Frankrijk vormen een prachtig vaargebied. De meeste kanalen zijn nog op spitsenmaat, wat betekent dat je er weinig beroepsvaart zult ontmoeten. Waar je wel mee geconfronteerd wordt zijn de talloze relicten van de ‘Groote Oorlog’, die hier 100 jaar geleden heeft gewoed. Veel oorlogsmonumenten zijn vanaf het water bereikbaar of makkelijk te fietsen vanuit een jachthaven of ‘halte fluvial’.

Het boek bespreekt verschillende lussen over een gebied van Westhoek tot de oorlogssites langs de Maas, Lotharingen, de Vogezen en de Zwitserse grens. Vier vaarroutes zijn volledig uitgewerkt. Met prachtige foto’s en verhelderende teksten herbeleef je hoe de grote oorlog indertijd woedde, met cruciale veldslagen, aan de oevers van rivieren en kanalen.
Met dit boek beland je midden in de natuur of in het centrum van een grote stad of in een onooglijk authentiek dorpje, en steeds lees je net die informatie die je in een klassieke vaargids niet terugvindt. Met een schat aan informatie, en prachtige foto’s is dit een onmisbare gids voor wie te water, per fiets of te voet de geschiedenis van de ‘Groote Oorlog’ wil herbeleven. Een overzichtelijke pilot die langs de historische linies van de Eerste Wereldoorlog leidt. Vaarroutes tussen Duinkerken en de Elzas. Zwerven door België, Frankrijk en Duitsland.

Toeristische tips, fiets uitstapjes en vaarinformatie zijn samengevoegd in deze handige A4-vaargids.

Eric Dewilde heeft zowat alle Europese rivieren en kanalen bevaren, zijn fiets is altijd aan boord. Hij schreef over zijn vaartochten in een aantal nautische tijdschriften. Varen en fietsen langs de Frontlijnroute is het resultaat van die vele vaartochten gecombineerd met grondig historisch onderzoek.

Formaat: 21 x 29,7 cm, Omvang: 128 blz. vierkleurendruk

Consumentenprijs € 22,00 .

ISBN 978-90-77135-42-6