Nieuwe Lighthouse-app maakt navigeren in Nederland makkelijk

Met de nieuwe navigatie app van LightHouse vind je moeiteloos iedere haven in de buurt en krijg je de snelste route er naar toe. Voorlopig is het navigatiegebied beperkt tot Nederland. Aan apps voor de omliggende landen wordt gewerkt, net als aan thema apps. Bij een thema app kun je denken aan de staande mastenroute of de route van Amsterdam naar Frankrijk.

Op het moment dat je de app opent krijg je de havens van Nederland te zien. Er wordt ook aangegeven op welke positie je je bevindt. Nadat je de maten van je schip ingevoerd en opgeslagen hebt, klik je de haven van bestemming aan en de app geeft je de kortste koers die je met jouw diepgang, hoogte en breedte kunt bevaren.

Van elke haven krijg je vervolgens alle actuele informatie die je als watersporter graag wil weten. Alle faciliteiten van de door jou gekozen haven netjes op een rijtje.

De aanwezigheid van restaurants, winkels, speelplaatsen, hondenuitlaatplaatsen, wasmogelijkheden, douche’s, wc’s, electra, benzinepompen, supermarkten, vuilwaterstort, wifi, kranen, een hellingwerf, het kantoor van de havenmeester, je ziet het allemaal vermeld in de gegevens over een haven. Met een klik op een knop kun je de plattegrond van de haven bekijken via Google Earth.

De LightHouse app is simpel en duidelijk in gebruik en lijkt op een auto-navgiatiesysteem met een pijltje dat de richting aangeeft.

Voor watersportbedrijven en horeca langs het water biedt de LightHouse app de mogelijkheid om hun zaak te lokaliseren en kort voor te stellen. Dan is dan wel een betalende dienst.

De app is te gebruiken op tablet of smartphone en te koop voor € 0,99 (editie Nederland) in iTunes of Google Play Store. Via de website www.lighthouse-app.nl kan je met een ‘relatiecode’ tijdelijk de app gratis proberen.