Boot Düsseldorf, alle lengtes alle klassen

boot14_JV6204_SmallVandaag zaterdag 17 januari 2015 opent Boot Düsseldorf de deuren. Met 1650 exposanten uit zestig landen is er voor de watersporter veel te beleven in de Messe in Düsseldorf. Boot Düsseldorf loopt tot en met 25 januari. De zeilbotenpresentatie op boot 2015 biedt wederom een uitgebreid productpalet. Meer dan 150 exposanten tonen in Hal 15 en 16 hun noviteiten en ontwikkelingen. Ook het segment van de meerrompschepen, ontwikkelt zich uitstekend.

Op het gebied van motorboten en -jachten biedt boot 2015 vrijwel alles wat er op de markt te vinden is, van rubberboot met buitenboordmotor tot open sportboten, dagkruisers, kajuitboten en luxe jachten. Met een zestigtal grote en luxueuze jachten, boten en tenders uit de top van de markt doet het luxe-segment  het uitstekend. Met name in het segment van 20 tot 25 meter neemt het aanbod duidelijk toe.

De markt van uitrusting en toebehoren heeft veel baat bij de trend om in het eigen schip te investeren teneinde de waarde ervan te behouden. 350 bieden alles wat nodig en mogelijk is om schepen te verfraaien of beter uit te rusten: scheepselektronica, motoren, toebehoren.

In een apart gedeelte van de tentoonstelling een overzicht worden geboden van energiebewuste aandrijvingen. Onder der titel ‘Blue Tech Innovation Center’ draait het hier om de mogelijkheden om schepen uit te rusten met elektrische of hybride motoren, dan wel zonnepanelen.

boot14_JV2196_SmallDe duiksporthal, traditioneel een sterk segment op boot Düsseldorf,  is volgeboekt.

Liefhebbers van filmen en fotograferen kunnen terecht in de Water Pixel World waar de nieuwste ontwikkelingen en producten op dit gebied te vinden zijn. Een 25 exposanten en merken zullen hier hun imagingproducten en actiecamera’s tonen.

Cruise Pavillon

De wereld ontdekken tijdens een cruise en tegelijkertijd uitrusten, plezier hebben en geamuseerd worden, is een concept dat steeds populairder wordt bij alle leeftijdsgroepen. boot 2015 pikt cruiseliefhebbers uit voor een bezoek aan het Cruise Pavillon in Hal 14.

TUI verzorgt hier op een stand van 300 m² een presentatie van schepen  en reizen, die de rederijen via deze organisatie aanbieden. Boekingen kunnen ter plaatse gedaan worden in het Booking Center van TUI.

Naast dit cruiseaanbod biedt de maritieme reismarkt op boot Düsseldorf in de Hallen 13 en 14 een overvloed aan prikkels en ideeën voor vakanties aan het water of als ‘tijdelijke booteigenaar’ op het water.

Zo’n 300 charteraanbieders, reisorganisaties en toeristische verenigingen nemen de bezoekers mee naar internationale vakantie voor zeilers en motorbootvaarders – van Kroatië, Portugal, Turkije en de Oost-Duitse binnenwateren tot de wateren van buurland Nederland.

boot Düsseldorf 2015 is voor bezoekers van 17 tot en met 25 januari, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Voor meer informatie en toegangskaarten gaat men naar www.boot.de, waar ook de ticketshop te vinden is.

De eTickets kunnen na aanschaf direct uitgeprint worden en geven recht op gratis openbaar vervoer in de regio Rhein-Ruhr van de VRR naar en van de beurs op de dag van het beursbezoek (prijsklasse D, regio Zuid).