Genomineerden Nederlandse ‘Conny van Rietschoten Trofee’ bekend

Op dinsdag 5 november 2019 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de ‘Conny van Rietschoten Trofee’ voor de 38e keer uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Met de Conny van Rietschoten Trofee eert het Watersportverbond in samenwerking met Stichting Zeiltrophy de grootste Nederlandse zeilhelden.

Alle genomineerden van het Zeiler van het Jaar Gala 2019 zijn bekend. De jury heeft afgelopen week gekozen uit de vele inzendingen. Een lastige opgave, afgelopen jaar zijn er weer zoveel mooie prestaties geleverd door de vele zeilers die Nederland rijk is.

Er worden vier prijzen uitgereikt.

De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.
Genomineerd voor deze categorie zijn:
– Kiran Badloe
– Mark Slats
– Mischa Heemskerk

Flyer Trofee – Jeugdtalent van het jaar: De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.
Genomineerd voor deze categorie zijn:
Sil Hoekstra
– Marissa IJben

Coach van het Jaar: De prijs voor de Coach van het Jaar gaat naar de beste coach die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden.
Genomineerd voor deze categorie zijn:
– Rob Sepers
– Gerd-Jan Poortman

Maas Trofee: Door de KRZV De Maas wordt een oeuvreprijs uitgereikt aan de persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent tijdens de gala-avond de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.