Grevelingen Yachting officieel Najad-vertegenwoordiger voor de Benelux

Grevelingen Yachting is vanaf april 2012 officieel partner geworden van Najad en Nord-West voor Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf in Scharendijke (Zld) heeft daarmee de vertegenwoordiging verworven van beide merken voor heel de Benelux.
Na het faillissement van Najad in augustus jl. was een aantal bedrijven geïnteresseerd in de overname van de werf.

Vorig jaar oktober is Najad Zweden dan overgenomen door het eveneens Zweedse bedrijf Nord West Yachts. Dit familiebedrijf, dat ook gevestigd is op het eiland Orust, bouwt reeds 25 jaar snelle, polyester motorboten in het topsegment van de markt.

Eigenaar van Nord West, Bennie Martinsson, is een toegewijd en deskundig botenbouwer. Een aantal voormalige Najad personeelsleden zijn al door de nieuwe eigenaar aangetrokken. Er is tevens begonnen met de bouw van een Najad 355.

Voorlopig zullen de nieuwe Najad jachten worden gebouwd op de werf van Nord West, maar zodra de verkoop en produktie weer op gang komen, zal zeer waarschijnlijk worden geproduceerd op de oude Najad vestiging in Henan. Tot die tijd doet deze vestiging dienst als winterstalling.

Directeur Kees Hundersmarck van Grevelingen Yachting is blij met de vertegenwoordiging en met de overname van Najad door Nord-West. ‘Benny Martinsson is een echte vakman, een botenbouwer in hart en nieren. Hij kent elke fase van het bouwproces.’

Najad werd opgericht in 1971 en bouwde sindsdien meer dan 2000 zeiljachten in het luxe segment.

Najad Benelux, Scharendijke, Nederland.

www.najad.nl