North-Line Yachts neemt Consonant Yachts over

Voske_ConsonantNorth-Line Yachts, bouwer van de North-Line motorjachten neemt Consonant Yachts B.V. over. Het in Vriezenveen gevestigde Consonant Yachts heeft de afgelopen tien jaar ruim zeventig Kusters- en Noaber motorjachten op de markt gebracht. Vorig jaar is Consonant Yachts in zwaar weer terecht gekomen en zijn de activiteiten overgenomen door een club van Kustereigenaren. Afgelopen periode is deze club van eigenaren onder leiding van Herman van der Most op zoek gegaan naar een nieuwe partij om de bouw en onderhoud van de Kusters en Noabers voort te zetten.

Herman van der Most vertelt: “We hebben de afgelopen tijd met verschillende partijen gesprekken gevoerd en uiteindelijk hadden we bij North-Line Yachts het juiste gevoel. Allereerst heeft de werf ruime ervaring in het bouwen van zeewaardige, luxe motorjachten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast heeft het familiebedrijf in het verleden haar sporen verdiend in de afbouw van stalen jachten en verder hebben ze bovendien fantastische faciliteiten om deze uitdaging aan te gaan. Daarbij komt dan nog de unieke ligging in Harlingen, direct bij de Waddenzee. Dit alles bij elkaar genomen heeft ons doen besluiten Consonant Yachts B.V. te verkopen aan North-Line Yachts”.

Goede aanvulling

Sipko van Sluis, directeur van North-Line Yachts, is blij met de overname. “Consonant Yachts heeft een uitstekende positie binnen het hogere segment en heeft een gevestigde naam in de stalen jachtbouw en is derhalve een zeer goede aanvulling op de bestaande activiteiten van North-Line Yachts. Wij bedienen nu het hogere segment van snelvarende, zeewaardige motorjachten in polyester gebouwd. Met de komst van Consonant Yachts brengen we een verbreding aan in ons aanbod door nu ook zeewaardige waterverplaatsers in staal aan te bieden. Iedereen die op zoek is naar een zeewaardig jacht in polyester of staal, langzaam of snelvarend in het hogere segment kan bij ons terecht”.

Consonant Yachts zal invoegen in de bestaande organisatie van North-Line Yachts in Harlingen. Alle Kuster- en Noabermodellen van 31 t/m 47 ft zullen opnieuw op de tekentafel komen te liggen. Er zullen in samenspraak met een aantal eigenaren de nodige aanpassingsvoorstellen worden gedaan. Uiteraard zal de hoogwaardige kwaliteit, zeewaardigheid en de unieke uitstraling van alle modellen intact blijven.

Naast de bouw van nieuwe jachten kunnen huidige Kustereigenaren bij de werf in Harlingen terecht voor winterstalling, ligplaatsen of onderhoud. Ook aanpassingen aan bestaande interieurs, grotere refitklussen en aanpassingen op motorisch en/of elektrisch gebied kunnen door de werf worden verzorgd.

Tijdens Boot Dusseldorf van 17 t/m 25 januari zal Consonant Yachts vertegenwoordigd zijn op de North-Line stand in hal 5, standnummer C24 en tijdens Boot Holland van 6 t/m 11 februari is Consonant Yachts aanwezig met een eigen informatiestand in de Keltenhal op standnummer 2065.

Voor meer informatie: www.north-line.nl en www.consonantyachts.nl