De meest draagbare zeilboot op Boot Düsseldorf

Dinghy1De ultra compacte 3-in-1 draagbare zeilboot DinghyGo wordt in het bassin op Boot Düsseldorf (17 tot 25 januari 2015) op de proef gesteld. Zo kan het waarschijnlijk kleinste zeilbootje op de beurs ook van een ruime belangstelling genieten.

De DinghyGo 2 is een opblaasbare zeilboot die in twee opbergzakken kan worden vervoerd en biedt met zijn 2,75 m lengte plaats aan een gezin(netje) van 4 personen. Het kan zelfs nog kleiner met de DinghyGo S die slechts 2,20 m meet en 3 personen aan kan.

Het bootje heeft een ophaalroer en –zwaard en kan vanop het strand te water gelaten worden. Optioneel zijn twee strandwielen voorzien, waardoor 1 persoon het bootje makkelijk naar het water kan rollen.

Dinghy2Het enige wat moet gebeuren voor men van wal kan steken is de tubes oppompen, de mast zetten en het zeil uitvouwen.  Roeien kan ook en er is plaats voorzien voor een buitenboord motor. De boot weegt 32  kg en de zeilkit 15 kg, samen dus minder dan  50 kg.

Je krijgt de DinghyGo echter niet de schoot geworpen, het kleinste model kost net geen 2.400 euro en voor de versie met ophaalroer moet men 2.828 euro neertellen. Tijdens de beurs gaat er 100 euro af.

www.dinghygo.com