Water-rAnt, scheepse tradities van morgen

WaterrAnt1Scheepse tradities van morgen: Water-rAnt mosselevent ’14. Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september 2014. Het evenement had plaats aan het MAS in Antwerpen aan weerszijden van de prachtig gerestaureerde Nassaubrug in het Willemdok en Bonapartedok. Een dertigtal authentieke rond- en platbodemschepen kwamen naar het MAS om de levering van Zeeuwse mosselen zoals het honderd jaar geleden gebeurde over te doen. De aansluitende gratis mosselproeverij met bijhorend wijntje had een overrompelend succes. 

WaterrAnt2Houten hoogaarsen en hengsten, vergezeld met heel wat andere authentieke schepen van soms wel meer dan 100 jaar oud lagen er te pronken voor het publiek. Men telde soms 50 bezoekers per minuut die over de Nassaubrug gingen. Wellicht veel meer dan 10000 bezoekers in her totaal.Geslaagd evenement !

Het prachtige weer lokte heel wat volk. Een grote mosseltent had permanent bezoek. Op de terrasjes en aan boord van de driemaster Marjorie II was het aangenaam vertoeven. Schepen bezoeken en infostanden bekijken, een oude kraan die demonstreerde, enz.. Een heuse zeemeermin werd gespot om de houten boten. Schippers in vroeger klederdrachten sierden de kades. Het MAS leek omsingeld door masten van zeilschepen.

Tekst: Georges Janssens – Foto: Water-rAnt