Brandingkajakken in de Lage Landen en de rest van wereld

Wie dacht dat kajakvaren maar een saaie bedoeling is, heeft het flink mis! In Nederland hebben we namelijk een kustlijn van meer dan 400 kilometer, en Belgie plakt daar nog eens 67 kilometer aan vast. In de branding kun je namelijk prima met je kajak varen. Het is eigenlijk het wildwater van de Lage Landen.

Brandingkajakken is een spectaculaire sport, waarbij golven met een klein bootje worden bereden. Vergelijkbaar met golfsurfen, maar veel gemakkelijker te leren en bijna bij elk weertype kun je het doen. Of er nu mooie, grote, of juist kleine golven staan.

De Vlaardingse kanovaarder Rein Hagenaars heeft over zijn ruim 25 jaar kajakervaring een kleurrijk en makkelijk leesbaar boek geschreven, met veel tips en trics, alles over materialen, EHBO, natuur, getijden, stromingen en golven (en monstergolven zoals Jaws waar hij begin dit jaar vanaf gesurft is), weerkunde, lesgeven etc.

Het is een soort van Lonely Planet geworden, niet alleen voor kajakkers, maar ook voor bijvoorbeeld strandliefhebbers, surfers en andere watersporters. Het boek is maar liefst 256 pagina’s dik, meet 14 bij 20 cm. en staat boordevol met foto’s, eigen illustraties en mooie anekdotes.

Advies verkoopprijs €19,95 (incl. 6% BTW) – ISBN 978-90389-24335

Afmeting 14 x 20 cm – Paperback 264 pagina’s geïllustreerd in kleur