Hoofd- en hartverwarmend: mutsenclub Seaman

Vanuit de zorg voor “onze” zeemannen werd in 2010 een ‘mutsenclub’ opgericht. Een twintigtal dames breien gans het jaar door en komen maandelijks samen om mutsen te verzamelen voor de zeelieden, die ze maar al te graag dragen tijdens het koude seizoen. Het weekblad ‘Kerk & Leven’ beter bekend als ‘het Parochieblad’ gaf het initiatief een mooi podium in een recente editie.  

Vandaag zijn ze met honderden, de breisters van de Mutsenclub Seaman. Samen met een warme muts overhandigen de vrijwilligers een warm thuisgevoel aan zeelieden die de barre omstandigheden van de zeven zeeën trotseren. Wat begon als een kleinschalig familie-initiatief, groeide uit tot een gewaardeerd werk van barmhartigheid in de havens van Gent en Antwerpen.

De eerste jaren kreeg de club van overal breiwol, maar intussen is de ‘gratis’ wol schaars geworden. Wie nog eindjes wol heeft liggen en haar of zijn brei-ambities heeft opgeborgen kan deze schenken aan de mutsenclub. Zij zorgen ervoor dat zeelieden van overal ter wereld niet alleen een warm hoofd hebben, maar ook een warm hart ervaren. Contact: Greta Everaert 0495 73 86 49

Bronnen: KerkenLeven.be en Faceboek.com/MutsenclubSeaman

Foto’s: Mutsenclub Seaman