Uitbreiding en vernieuwing binnen- en buitboord gamma Jeanneau 2015

JeanLeader36ZijMet de najaarsbeurzen in het vooruitzicht presenteren de Europese werven tijdens deze vakantieperiode reeds hun nieuw of vernieuwd aanbod.
Voor de Franse werf Jeanneau is de groei van de motorbootmarkt op alle continenten aanleiding om een verdere diversificatie van het aanbod door te voeren. Zowel het buitenboord als het binnenboord gamma wordt verder uitgebreid. Het ‘Inboard’ gamma bestrijkt nu zowel het flybridge, express en sedan segment van 30 tot 43 voet. Bij de ‘Outboard’ treffen we modellen aan van 15 tot 28 voet die het dayboat en weekend segment omvatten.

Nieuwe Leader 36, een inventieve ‘express’

De nieuwe Leader 36 is een mooie illustratie van de geest waarin het gamma wordt gebracht, sportieve boten met een goede leefbaarheid en bedoeld voor kortere cruises in een familiale sfeer.
De Leader 36 wordt in twee versies voorgesteld, een SportTop en een Open en beide zijn ontworpen door het Bureau Garroni Design met een uitstekende V-romp getekend door Michael Peters.
De uitrusting in de ruime en comfortabele kuip is berekend op het leven in open lucht met een vast zonnebed, een open zithoek en een zongerichte sofa die een perfecte bescherming biedt tegen de wind.

Geen familiaal programma zonder zwem- en zonnemogelijkheden. Het achterplatform is in kingsize uitvoering, alles gericht om optimaal comfort te brengen voor het verblijf aan boord.
Die lijn is doorgetrokken naar het interieur dat overdag een grote open ruimte biedt met uitstekend zicht op het water. ’s Avonds verandert de configuratie en zorgen schuifwanden ervoor dat een afzonderlijke eigenaarscabine ontstaat, de naam suite waardig, met een bar en een canapé.

JeanLeader36AchterDe ontwerpers zijn er ook in geslaagd om op een boot van 36 voet een natte cel in te bouwen met een afzonderlijke douche. Verder is veel opbergruimte voorzien.
Daarmee maakt deze nieuwe leader 36 zijn sportief, elegant en familiaal karakter ten volle waar.

Cap Camarat 7.5 CC en WA : nieuwe romp, nieuw design, zelfde spirit

Voorzien van d enieuwe diepe V-romp van d ehand van Michael Peters werden de nieuwe ap Camarats Serie 2 7.5 CC en WA geoptimaliseerd voor een mono motorisatie tot 300 pk. De lay-out werd onder handen genomen door Sarrazin Design wat een modern, sportieve en chique lijn opleverde.

Met een romplengte van 6,9 meter een breedte van 2,54 m is de Serie twee op trailer te vervoeren op Europese wegen. De inrichting van de achter cockpit is moduleerbaar en pas zich in een ogenblik aan volgens de behoeften van het moment met drie mogelijke configuraties. Vooreerst een zitbank in U-vorm waarbij de zijbanken in te klappen zijn om meer vrije ruimte te creëren. En dankzij een schuifsysteem van de achterbank kan deze ruimte in een groot zonnebed worden omgevormd. De toegang wordt ook vergemakkelijkt door een poortje in de kuip dat uitgeeft op het zwemplatform.

JeanCC7-5CCOp de 7.5 CC Serie 2 staat een stevige centrale console zoals op de stoere Amerikaanse visboten. Een schuifdeur geeft toegang tot een grote opbergruimte. Langs de console is aan beide zijden een comfortabel gangpad naar de voorkuip met een U-bank en ontbijttafel en die vlot om te vormen is tot een zonnebed.

JeanCC7-5WADe WA Serie 2 heeft een verhoogd dek met een enorm zonnebed. De schuifdeur naast de stuurconsole geeft toegang tot een grote cabine met en dubbel bed, een keukenblok en een afgesloten ruimte met een zeetoilet.
De nieuwe Cap Camarat 7.5 Serie 2 CC en WA schrijven zich in de traditie van dit gamma dat 30 jaar geleden gestart werd, het zijn voor alles sportieve en moderne boten met goede vaareigenschappen die er doorheen de jaren hele goed blijven uitzien.

Het Jeanneau gamma word in België verdeeld door: Marina Yachting Center, Oostende.