Nieuw ontwerp Korvet 175 LR voor lange tochten

Korvet-175-LRDe Korvet 175 LR (long range) van Deep Water Yachts is een verder ontwikkelde en een grotere versie van de succesvolle Korvet 14 CLR. Die boot werd verkozen tot motorboot van het jaar 2015.

Bij het ontwerp van de succesvolle jachtarchitect Willem Nieland, zijn dezelfde uitgangspunten van kwaliteit, zeewaardigheid en efficiëntie toegepast. De Korvet 175 LR heeft een enorm stuurhuis en biedt ruimte voor een volwaardige brug, kantoor en een kombuis met eettafel.

Benedendeks bevinden zich drie ruime slaapkamers waarvan twee en-suite. Het achterdek geeft toegang tot de motorkamer en lazarette. De compacte “top-cockpit” of fly bridge is bereikbaar in slechts een paar treden en biedt de mogelijkheid om bij alle weersomstandigheden beschut buiten te sturen. Verder heeft de Korvet 175 LR een lounge, een technische ruimte voor wassen en drogen, een watermaker en extra vries- en koelcapaciteit.

De Korvet 175 LR is geschikt voor lange tochten die onder alle weeromstandigheden gemaakt kunnen worden. Met twee motoren, dubbel uitgevoerde apparatuur en 7000 liter brandstof aan boord kunnen grote afstanden relatief snel en efficiënt worden afgelegd.