Nieuwe zeilboten op Boot Holland 2014: negen stuks

Ook voor zeilers is een bezoek aan Boot Holland van 7 tot en met 12 februari 2014, meer dan de moeite waard. Natuurlijk veel toebehoren maar ook de nieuwe FarEast, de Nautiner Fun 30, de vernieuwde G2, de CooperS650, de nieuwe Lillia 12-Voets jol en de Delphia 24, 29 en 31 zijn te zien. www.boot-holland.nl

Wereldpremière Delphia 29

De Delphia 24 wordt voor het eerst in Nederland getoond. De boot wordt gemaakt door middel van infusietechniek met balsacore als kern dat zorgt voor een stijf geheel.
De Delphia 29 – de opvolger van de populaire 29.2 – is een vooruitstrevend ontwerp met grote ramen en een flush dakluik. Door goed gebruik te maken van de ruimte, kan de 29 als één van de weinige boten van deze afmeting worden geleverd met drie hutten.
De Delphia 31 – genomineerd voor European Yacht of the Year 2013 – heeft een zelflozende ruime kuip met twee bakskisten, antislip op de kuipvloer, twee selftailing lieren en een vanuit de kuip bedienbare rolfok. Het volledig nieuw ontworpen interieur biedt een comfortabele slaapgelegenheid aan maximaal zes volwassenen, met mooie sofa’s en een naar voren ge¬richte kaartentafel.

De CooperS650 is een combinatie van een snelle 6,5 meter zeilboot met zitcomfort voor zes volwassenen. Het geheel heeft een Studio¬ Cooper design meegekregen waardoor het helemaal in de Cooper stijl past.

Super Nuovo is de naam van een nieuwe 12-Voetsjol gebouwd door Lillia, die vooral bekendheid kreeg als bouwer van de Star. Natuur¬lijk zijn net als andere jaren ook alle klassenorganisaties present op Boot Holland waaronder de jarige Pampusklasse, Valkenklasse en 12-Voetsjollenklasse.

Lillia 12 voets jol

Nu in Nederland: de nieuwe Lillia 12 voets jol (van de bekende Star-bouwer uit Italië): de Super Nuovo. Stevig gebouwd, onderhoudsvrij. Ideaal voor Friese en Hollandse meren; als bijboot bij uw zomerhuis of zeil/motorjacht. Varen met en door de kinderen en/of kleinkinderen in deze moderne klassieker: Zeer geslaagde uitvoering van de 12 voetsjol: in Italië / Duistland/Zwitserland/Frankrijk varen reeds meer dan 400 van deze nieuwe klassieker.

www.jachtservicejepma.nl

Drie Delphia Yachten met Delphia 29 als Nederlandse primeur

Delphia heeft in haar programma ook de Delphia 24 Sport, Een racer puur sang! De Delphia24 wint in het buitenland al regatta’s. De Delphia24 is ontworpen door Andrzej Skrzat als echte racer en winnaar, in het buitenland worden wedstrijden gevaren en gewonnen, nu kan er ook in Nederland kennis gemaakt worden met dit snelle schip.

De Delphia 24 wordt gebouwd met infusion technologie, daarnaast wordt er voor stijfheid gebruik gemaakt van een balsacore, deze beproefte sandwich bouwwijze geeft de Delphia 24 net dat beetje meer! De Delphia 24 Sport is al leverbaar vanaf € 26.015,- Incl. 21% BTW

De nederalndse primeur wordt de Delphia 29, de opvolger van de populaire 29.2, die tot 2012 werd gebouwd. De opbouw van de Delphia 29 is een vooruitstrevend ontwerp met grote ramen en een eigentijds hoekig design met dekflush ramen.. De werf kan, als een van de weinige merken in deze klasse, de Delphia 29 uitvoeren met 3 volwaardige slaapcabines. Deze mogelijkheid maakt het schip absoluut interessant voor jonge gezinnen en charterbedrijven. Het schip wordt standaard geleverd met een VolvoPenta D1-13. Standaard wordt de Delphia 29 uitgerust met een helmstok besturing maar ook een stuurwiel is mogelijk. Standaard uitvoering Delphia 29 Euro 67.758,- incl BTW

De Delphia 31 is genomineerd voor European Yacht of the Year 2013. De Delphia 31 is ontworpen als een sportief welgemanierd jacht, ideaal voor families die op zoek zijn naar avontuur op het water. Het comfort en veiligheid tijdens het zeilen is gewaarborgd door de zelflozende ruime kuip met twee bakskisten, antislip op de kuipvloer, twee selftailing lieren en een rolfok vanuit de kuip bedienbaar.

CooperS650

De CooperS650 is bijzonder. Dit omdat de combinatie van een snelle 6.5 meter zeilboot met zitcomfort voor 6 volwassenen nog niet eerder op de markt gebracht is. Het geheel heeft een StudioCooper design meegekregen waardoor het helemaal in de Cooper stijl past.

Deze daysailer is gebaseerd op een heel snel ontwerp van VpLp design uit Frankrijk (mini transat). Met een ophaalbare loden bulb-kiel is de diepgang variabel tussen 75cm en 145cm.

Qua bouwtechniek is de CooperS650 ook zeer vooruitstrevend; een vacuüm gebouwde vinylester romp voor licht gewicht en stijfheid. De dwarsbomen zijn uitgevoerd in carbon voor sterkte, stijfheid en natuurlijk de looks.

Nautiner 30s: semi one-off met variabele diepgang

Vripack tekende voor de ophaalbare bulbkiel die de Nautiner haar stabiliteit en snelheid geeft. Een moderne kuip met voldoende ruimte voor de bemanning, zowel tijdens een wedstrijd als op vakantie. Een modern zeilplan met krachtig grootzeil, hanteerbare fok en trimbare 7/8 tuigage. De overloop is binnen bereik van de stuurman. De Nautiner 30 S is het eerste schip in haar lengte waarmee comfortabel hoge daggemiddelden kunnen worden gezeild, zonder dat een diepe kiel de aanloop naar de haven verhindert. Een comfortabele all rounder voor het gezin en een snelle zeiler rond de boeien, de Nautiner 30S is het beide. De Nautiner 30 S heeft een steekroer waarmee u in ondiep water nog kunt varen zonder dat de krachten op het roer toenemen, zoals dat bij een klaproer het geval zou zijn.

Far-East 18

Het jongste telg uit het Fareast-nest is de Fareast 18. Het is de kleine broer van de eerder ontwikkelde en succesvolle Fareast 26.De Fareast 18 is ook weer een ontwerp van Simonis-Voogd. Het is een moderne performance kielboot met een volwassen uitstraling. De nieuweling is eenvoudig alleen of met kleine bemanning te zeilen. De Fareast heeft door zijn hoge mast en uitgebouwde grootzeil heel veel pk’s boven dek. Deze sportiveling is gebouwd uit een polyester/sandwich constructie met schuimkern volgens de vacuüm-injectie techniek. Dat garandeert een lichte en stijve romp. De kuip is royaal en ergonomisch ingericht.

G2 Jachtwerf Heeg en Randmeer

De G2 is het topmodel van Jachtwerf Heeg. Een ranke, klassiek gelijnde kielboot met verwijzingen naar beroemde zeiljachten als de Regenboog, Pampus en Draak. Een boot met optimaal comfort en optimale prestaties. Met gevoel voor de juiste trim en gewichtsverdeling en met slechts 1 meter diepgang is de boot geschikt voor een groot zeilgebied. Bovendien is de G2 voorzien van diverse innovatieve snufjes, waaronder de revolutionaire kiel en het gepatenteerde systeem om de buitenboordmotor in een handomdraai vlak neer te leggen in de achterruimte van de kuip.

De Randmeer is al ruim 40 jaar dé open zeilboot voor de sportieve zeiler en is een ontwerp van de fameuze jachtarchitect E.G. van de Stadt, die er in 1958 een prijsvraag van het KNWV mee won. Het comfort, de mooie lijn, de ruime kuip, de snelheid en wendbaarheid maken dat het schip nog steeds een ongekende populariteit geniet. In 1992 begon Jachtwerf Heeg met de eerste restyling. De bekende Randmeer Classic kreeg twee zusjes. De Randmeer Touring en de Randmeer Advance. Beiden zeer succesvol. Nu, in 2008 geven we de Randmeer wederom een meer eigentijds gezicht. Op basis van het succesvolle concept. Maar, met meer comfort, meer uitstraling, modern design. En keuze uit moderne kleuren.

www.boot-holland.nl