Nieuwe Motorboten op Boot Holland 2014

Jachtbouwers presenteren zich massaal op Boot Holland 2014 van 7 tot en met 12 februari. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar te vinden. Maar ook de invoerders en bouwers in kunststof laten zich niet onbetuigd (www.boot-holland.nl).

Een kort overzicht van de noviteiten die er te vinden zijn:

Smelne Vlet 42 OK Luxury en Smelne Vlet 1050 OK Modern Line

De Smelne Vlet 42 OK heeft een heerlijke ruime open kuip met teakdek. De open kuip is makkelijk toegankelijk via een deurtje vanaf het zwemplateau. Op het zwemplateau bevindt zich de buitendouche. Verder bevinden zich in de kuip twee comfortabele geïntegreerde dekbanken met veel opbergruimte. Dit vindt u allemaal onder het verlengde overhangende salondak.

De Smelne Vlet 1050 OK Modern Line krijgt door de gesloten dakrand en een verlengd salondak een geheel nieuwe uitstraling. De gesloten dakrand is niet alleen vanuit optisch oogpunt aangebracht maar is ook zeer praktisch. Doordat het een paar centimeter boven het salondak is aangebracht, loopt er geen water en vuil meer langs de zijwand van de opbouw. Water en vuil loopt binnendoor en wordt op de waterlijn geloosd.

www.smelne.nl

Arviro A10

De A10 is de eerste uit een serie van zon-, elektrisch aangedreven motorboten, volledig stil en schoon varend. Gemaakt van onderhoudsvrij aluminium en andere lichtgewicht materialen, met alle comfort van thuis vanwege de grote accucapaciteit en een optimale indeling. De combinatie van een zonnedak en een erg laag energieverbruik maken de boot zelfvoorzienend. Technische gegevens (lxbxd) 9,97 x 2,48 x 0,63 m, waterverplaatsing 2.800 kg, kruiphoogte 1,80 m, bouwmateriaal aluminium, motorisering Arka 7500 Pod, prijs: € 149.000.

www.arviro.com

Verano 515 Fish

De Verano 515 Fish is leverbaar in diverse kleuren en wordt geleverd met een kussenset, afdekzeil, stuurstoel, roestvast stalen zwemtrap, verlichting en een chemisch toilet voorin. Zoals de typeaanduiding al doet vermoeden, is hij vooral bedoeld om mee te vissen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Door zijn relatief ruime open kuip kun je er ook prima mee toeren. Technische gegevens (lxb): 5,20 x 2,00 m, gewicht 400 kg, kruiphoogte 1,20 m, motorisering: 9,8 pk Tohatsu Four Stroke elektrisch startend. Prijs: € 9.450.

www.veranoboten.nl

 Whaly 440 New Classic

De Whaly New Classic is speciaal ontwikkeld voor elektrisch varen maar hij kan ook goed gebruikt worden in combinatie met een benzine buitenboordmotor. Hij is leverbaar met of zonder stuurstand. De stuurstand wordt centraal in de boot geplaatst en de benodigde kabels worden onderdeks naar de motor gevoerd. Hierdoor gaat een minimale hoeveelheid leefruimte verloren als men kiest voor het comfort van een stuurstand. De in de romp geïntegreerde stootbeugel aan de achterzijde beschermt de motor. De Whaly 440 New Classic wordt gemaakt van het onderhoudsvrije polyethyleen. Hij meet 4,37 x 1,89 m, weegt 220 kg, buitenboordmotor tot 8 pk (elektrisch of benzine). Prijs vanaf € 3.950.

www.bootakkrum.nl

Luna 44

Met meer dan veertig verkochte schepen in een paar jaar tijd kun je rustig zeggen dat de Luna van Brandsma Jachten een succes is. Op Boot Holland presenteert de werf het vlaggenschip, de Luna 44. Meest in het oog springend is de centraal geplaatste stuurstand. Verder drie hutten met dubbele bedden. Het met kersenhout betimmerde beursschip is zeer compleet uitgerust onder andere met cv-installatie, elektrisch schuifdak, wasmachine, elektrische boeg- en hekschroef en ankerlier, autopilot, generator en radar. Technische gegevens (lxbxd) 13,50 x 4,30 x 1,05 m, kruiphoogte 1,65 m, waterverplaatsing 16 t, bouwmateriaal staal romp / aluminium raampartij / polyester dak, Vetus 140 pk diesel. Prijs: 325.000.

www.brandsma-jachten.nl

Hollander Trend 32

Op Boot Holland wordt de eerste Hollander Trend 32 aan het grote publiek getoond. Een fraai gelijnd stoer schip dat door de specifieke digitale ontwerptechniek een seriematig karakter heeft gekregen. Hierdoor kan volgens de werf de kwaliteit gewaarborgd blijven maar is de Hollander Trend met € 119.900 ook zeer scherp geprijsd. De boot is voorzien van zaken als een 42 pk Vetus motor, roestvast stalen railing, aluminium ramen, zes klapbare patrijspoorten, zelflozende kuip, boiler, douche voorzien van alu/glas scherm, ruim apart toilet en, afgesloten hut met vrijstaand bed. Aardig om te noemen is verder dat de motor zich onder de kuipvloer bevindt en er al tekeningen klaar zijn voor grotere modellen. Technische gegevens (lxbxd) 9,65 x 3,65 x 0,85 m, gewicht 9,5 t, kruiphoogte 2,40 m, motorisering Vetus 42 pk. Prijs: € 119.900.

www.vedette.nu

 Waterspoor 777 Aviator en 711 Open

Waterspoor komt met twee nieuwe tendersloepen naar Boot Holland. De Waterspoor 777 Aviator kent door zijn breedte van drie meter bij een lengte van 7,77 meter een zee aan ruimte. Dit vertaalt zich in veel zitplaatsen en een ruime stuurstand, maar ook in de af te sluiten toiletruimte voorin. De boot die zowel waterverplaatsend als snelvarend kan worden geleverd, combineert klassieke lijnen met een moderne tender spiegel voorzien van een praktische doorgang naar het zwemplateau. Technische gegevens (lxbxd) 7,77 x 3,02 x 0,70 m, gewicht 2.450 kg, kruiphoogte 1,40 m, motorisering Nanni diesel van 21 tot 200 pk. Introductieprijs in luxe uitvoering: € 45.500.

De 711 Open is een kleinere versie, maar heeft dezelfde uitstraling. Technische gegevens (lxbxd) 7,11 x 2,50 x 0,55 m, gewicht 1.250 kg, kruiphoogte 1,10 m, motorisering Nanni diesel van 14 tot 100 pk. Introductieprijs: € 33.900.

www.waterspoor.com

 St.Tropez II

De St.Tropez II is de opvolger van de succesvolle St.Tropez 9.20 Cabin Cruiser. In vergelijking met het vorige model is de achtersteven compleet vernieuwd en heeft die nu een geïntegreerd zwemplateau. Binnen is de leefruimte flink verbeterd onder andere door gebruik te maken van ruimtebesparende roldeuren en een gewijzigde indeling waardoor er ook plaats is voor een volwaardige koelkast. De styling van het interieur is licht en fris door het gebruik van moderne materialen en tinten in wit, ahorn en walnoten. De stahoogte is 1,85 m. De St.Tropez II wordt standaard geleverd met onder andere een 60 pk Solé diesel, boegschroef, Trumatic verwarming/boiler en Gaastra buiskap met achtertent. Technische gegevens (lxbxd) 9,20 x 3,00 x 0,80 m, gewicht 3500 kg, kruiphoogte1,75 m, motorisering Solé diesel 72 pk. Prijs: vanaf € 115.000.

www.sttropez.nl

Corsiva 880 Classic

De Corsiva 880 Classic is het topmodel in de sloepenlijn van Van Dijk Watersport. Onder het voordek een flinke opbergruimte met zelfs plaats voor vouwfietsen. Ook onder de banken veel bergruimte. Onder de voorste bank een toilet met vuilwatertank. De rondzit voorin is zeer eenvoudig om te bouwen tot zonnebed door de vast gemonteerde vulstukken omhoog te klappen. Midscheeps een koelkast met daar tegenover een console met spoelbakje. Werkbladen en wasbakje zijn van Corian. De boot heeft een indirecte led-verlichting. De kuiprand is afgewerkt met een massieve teaklijst en zorgt voor een klassieke uitstraling. Achterin de stuurstand met hydraulische besturing, een volledig dashboard en boegschroef. De standaard motor is een 28 pk Vetus diesel, maar er zijn motoriseringen mogelijk tot 140 pk. Technische gegevens (lxbxd) 8,20 x 3,10 x 0,85 m, gewicht 2.500 kg, kruiphoogte 1,00 m. Prijs: 59.900.

www.vandijkwatersport.nl

Van Vossen, aluminium cabine boot

Het betreft een halfopen Aluminium cabine boot met een scherpe aangesneden V-Bodem in combinatie met een ruime zelflozende kuip. Door de scherp aangesneden V-bodem is het een ideale boot voor ruig water.

De romp heeft een geïntegreerd zwemplateau waardoor men eenvoudig van uit het water in de boot kan komen. De boot is voorzien van een aanloopijzer te hoogte van het zwemplateau en een degelijke stootrand op potdeksel hoogte. Voorstuwing is door middel van een buitenboordmotor naar keuze Max 225 PK.

www.vanvossen.com

Ribbootwinkel.nl

Ribbootwinkel.nl is voor het eerst in haar geschiedenis als online bootaanbieder – gespecialiseerd in de verkoop van Rigid Inflatable Boats, rubberboten, motoren, trailers en alle toebehoren – met een stand aanwezig op Boot Holland. Het aanbod van Ribbootwinkel.nl loopt uiteen van een grote keuze aan boten tot diverse aantrekkelijke bootaccessoires in verschillende uitvoeringen en tegen scherpe en concurrerende prijzen. Naast een webshop heeft Ribbootwinkel.nl ook een eigen showroom in Zeewolde.

Speciaal voor Boot Holland heeft Ribbootwinkel.nl een beurs aanbieding:

A: Bij aankoop van een Ribboot, gratis waterfunband compleet met lijn en pomp t.w.v. 99,- euro

B: Bij aankoop van een Ribboot compleet inclusief vaarklaar maken een gratis G4 Marine audio systeem met bluetooth inclusief speakers t.w.v. 350 euro.

www.ribbootwinkel.nl

Talamex Highline

De Highline is het topmodel uit de Talamex rubberboten serie. Hij heeft One touch Bravo (overdruk) ventielen, soft handles, antispat- en planeerflappen en telescopische peddels. Belangrijkste is misschien wel dat de boot wordt gemaakt van zevenlaags Duits Valmex PVC doek. Verder heeft hij een gelamineerde spiegel, een luxe stootlijst en een aluminium zitbank. Lengtes variëren van 1,95 tot 4,00 meter. Er wordt standaard drie jaar garantie gegeven. Prijzen: van € 849 tot € 2.299.

www.lankhorst-taselaar.nl

Serious Yachts Brightly 1260

Kwalitatief hoogwaardige materialen, luxe apparatuur, stille maar uitstekende vaareigenschappen en een uitmuntende afwerking maken de Serious Yachts Brightly 1260 het perfecte voorbeeld van de standaard die wij nastreven.

Door de vele grote (dak)ramen wordt de Brightly 1260 van binnen voorzien van veel licht en voelt daardoor ruim aan. Het jacht bevat een televisiehoek, ruime keuken, elektrisch toilet en separate douche met wastafel en badmeubel. Bij het meubilair voert mahoniehout de boventoon. Voorin de Serious Yachts Brightly 1260 bevindt zich een ruime eigenaarshut en tweepersoonshut. Opvallend detail aan de Serious Yachts Brightly 1260 is dat deze is voorzien van een CE-A keurmerk.

www.seriousyachts.nl

De DT2 en Drentsche Kotter 1160

Drie jaar geleden introduceerde Jachthaven Meppel de Drentse Trawler frontsit op Boot Holland. Een revolutionair ontwerp, waarbij de open kuip zich beschut voor het stuurhuis bevindt en er aan de binnenafwerking het uiterste minimum is gedaan. Dat laatste juist om de eigenaar de gelegenheid te bieden de ruimte met zelf gekozen meubilair in te richten. De eerste Drentse Trawler, de DT1, meet bijna 15 meter en is een zwaar schip.

De tijd heeft niet stilgestaan. Inmiddels is er de DT2 in de vaart. Dit stoere schip is volgens hetzelfde concept gebouwd als de DT1, maar meet ca. 11,8 bij 4,12 meter. Jachthaven Meppel toont dit schip op Boot Holland op stand nrs. 3072 en 3073. U vindt de stands in de Saksenhal aan de steiger.

Daar kunt u ook de Drentsche Kotter 1160 met open kuip bewonderen. Een inmiddels vertrouwde verschijning op de Nederlandse, de Belgische en de Duitse binnenwateren.

 Delphia Nano Nederlands Primeur en Delphia Escape 1080 Soley

De Delphia Nano is een moderne sloep welke hoogwaardig is afgewerkt en zeer robuust voor IJsselmeer en Waddenzee. Op het eerste gezicht is de Nano een opmerkelijke verschijning. Een stoere sloep welke is voorzien van een moderne kajuit. De Nano is leverbaar vanaf € 23.244,- incl. BTW

Delphia Escape 1080 Soley is het nieuwste model geproduceerd door Delphia Yachts. Het zorgt voor een verruiming van het aanbod motorjachten range, genaamd Escape, binnen de Delphia Yachts. Het is een perfect jacht voor zowel de particuliere gebruikers die genieten van het comfort en de veiligheid van het varen op hun eigen jacht als ook voor de charter markten die zeewaardige jachten willen verhuren.

Het jacht is ontworpen voor de offshore, hierdoor word dit jacht met een CE certificering B verleend. Tot nu toe was de enige Delphia Escape met deze categorie de Delphia Escape 1300. Hiermee is de Delphia Escape 1080 Soley geschikt voor overzeese tochten. Delphia Escape 1080 Soley is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: de 2 en de 3 hutten uitvoering, beide met ruime salon en keuken. Prijs vanaf € 94.380,- incl. BTW

De Cruising Home

Op Boot Holland kan men informatie inwinnen over de uitgebreide lijn modellen die in het afgelopen jaar tot stand zijn gekomen. Zo heeft Cruising Home de elektrische serie uitgebreid met 2 modellen die worden aangedreven door 2 e-pods in plaats van een schroefas. Daarnaast is er nu ook een hybride uitvoering beschikbaar die gebruik maakt van 2 elektromotoren. Naast de nieuwe modellen komt Cruising Home ook met een verhuurmodel. Voor eigenaren van een Cruising Home die hun schip niet het gehele jaar gebruiken of als investering benutten, biedt Cruising Home Holidays uitkomst. Dit professionele verhuurbedrijf verzorgt de verhuur van Cruising Homes en alles wat hierbij komt kijken. Door middel van verhuur kan de eigenaar zelfs een netto rendement behalen van 5%.

Tot slot maakt Cruising Home sinds kort gebruik van een nieuwe website; www.cruisinghome.nl. Naast alle nieuwe modellen is hier informatie te vinden over de verschillen Cruising Home afmeer locaties en over het Cruising Home Holidays verhuur concept.

Steeler NG40

Er zijn vele vaarwegen die naar St. Tropez leiden, en met de Steeler NG40 kunt u ze allemaal bevaren. De Steeler NG40 zal vooral varen op meren, rivieren en kustwateren. Zoals de meeste motorjachten van twaalf meter. Maar haar ‘looks’ misstaan niet in exotische jachthavens.

Het design en de elegantie van de Steeler NG40 hebben iets magisch. Het roept vragen op waarom dit schip zoveel mooier is dan het gemiddelde stalen motorjacht. En het antwoord op die vraag is niet zo simpel. Het is de optelsom van ontelbare details en het vervolgens delen door goede smaak.

De benadering waarbij het bouwproces samen met de klant tot stand komt is één van de onder- scheidende factoren van de Steelers. Elke Steeler heeft een custom made interieur.

Super Lauwersmeer met nieuwe Discovery

Nadat de nieuwe Super Lauwersmeer Discovery zijn werelddebuut beleefde op Boot Düsseldorf zal de werf het Nederlandse publiek kennis laten maken met het model in Leeuwarden. Van 7 t/m 12 februari schittert de Discovery in het WTC Expo tijdens Boot Holland.

De reacties op Boot Düsseldorf waren overweldigend. Het nieuwe interieurconcept waarmee Super Lauwersmeer het publiek wist te verrassen sloeg aan.

De Discovery, leverbaar in 40 en 45 voet, is een typische stalen waterverplaatser, maar wel met een modern tintje. De typische rechte voorsteven is nu al kenmerkend geworden voor het model. Opvallend is de manier waarop het interieur is ingedeeld waardoor het niet alleen heel ruim oogt, maar ook daadwerkelijk zo is. Elke ruimte is benut voor lades, kasten en leefruimte. In de op Boot Holland getoond Discovery 45 Exclusive Line bevindt zich naast twee slaaphutten ook een tweede natte cel waarin een wasmachine is geplaatst alsook een ingebouwde strijkplank en bovendien is het model uitgevoerd met een unieke cabriokap.

www.boot-holland.nl